Quantcast

Teismas: kyšininkavimu įtariamas Ž. Putramentas nuo pareigų nušalintas pagrįstai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria kyšininkavimu įtariamas Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiasis patarėjas Žilvinas Putramentas trims mėnesiams nušalintas nuo pareigų.

Apygardos teismas antradienį atmetė įtariamojo skundą ir paliko galioti rugsėjo 4 dieną priimtą apylinkės teismo nutartį, kuria Ž. Putramento nušalinimas skaičiuojamas nuo rugsėjo 7 dienos, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Vaida Bytautė.

Vilniaus apygardos teismo neskundžiamojo nutartyje pažymima, kad apylinkės teismas padarė pagrįstą išvadą, kad  įtariamasis pagal savo darbinę veiklą turi realią prieigą prie ikiteisminiam tyrimui aktualios informacijos. Teismo nutartyje rašoma, kad šiuo metu nesprendžiama dėl Ž.Putramento kaltės, tačiau iš pareigūnų surinktos medžiagos matyti, kad jis galėjo padaryti jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams.

Teisėsaugos pareigūnai rugpjūčio viduryje pareiškė Ž.Putramentui įtarimus ėmus kyšį.

Rugpjūčio 19 dieną STT sulaikė Ž.Putramentą ir buvusią agentūros direktorę Rasitą Kraujelytę–Noreikienę, kuri agentūroje nebedirba nuo birželio. Pareigūnai taip pat sulaikė dviejų įmonių savininkę, kuri įtariama davusi kyšį, - pasak žiniasklaidos, sulaikytoji verslininkė yra bendrovių „Projekona“ ir „Aipa“ vadovė Kristina Kovaitė.

Įtariama, kad valstybės tarnautojai ir verslininkė sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė - apie 128 tūkst. eurų. Už tai verslininkė atsilygindavo dovanų kuponais ir iš viso „padovanojo“ apie 10 tūkst. eurų.

STT pareigūnai taip pat atskleidė, kaip dovanų kuponai buvo keičiami į grynuosius pinigus, - tarnautojai už juos įsigydavo prekių, pavyzdžiui, brangius kailinius, o vėliau jas grąžindavo ir gaudavo grynuosius.

Premjeras Algirdas Butkevičius rugpjūtį interviu Žinių radijui teigė nesitikėjęs tokio lygio korupcijos Rinkos reguliavimo agentūroje. Tuo metu žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigė jau anksčiau nepasitikėjusi Ž.Putramentu ir siūliusi jį atleisti.

Ž. Putramentas į teisėsaugos akiratį pateko ne pirmą kartą. 2012 metais jis buvo vienas pirmųjų sulaikytųjų ir įtariamųjų kaip Nacionalinės kredito unijos valdybos narys. Jis ir kiti unijos vadovai įtarti iššvaistę maždaug 7 mln. eurų turto.

Per praėjusius Seimo rinkimus Ž. Putramentas Darbo partijos rinkimų sąraše po reitingavimo iš 130 vietos buvo užkopęs į 27-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių