Quantcast

Teismas į darbą grąžina Šiaulių plaukimo mokyklos vadovą

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktorius Valerijus Belovas iš pareigų atleistas neteisėtai, todėl turi būti grąžintas į darbą.

Šiaulių plaukimo mokykla „Delfinas“ ir Šiaulių miesto savivaldybė V.Belovui turės sumokėti daugiau nei 10,6 tūkst. eurų, pranešė teismas.

V.Belovas priverstinėse pravaikštose buvo nuo šių metų kovo 3 dienos.

„Ieškovui nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti darbdaviui, turinčiam teisę skirti drausminę nuobaudą, taip buvo pažeista drausminės nuobaudos skyrimo procedūra. Be to, ieškovas nebuvo supažindintas su mero sudarytos darbo grupės išvada ir jam nebuvo įteiktas reikalavimas pasiaiškinti dėl išvadoje nurodytų pažeidimų. Teismas vertina, kad drausminės nuobaudos skyrimo procedūra buvo pažeista ir jau vien dėlto drausminė nuobauda naikintina“, – pranešime spaudai cituojama bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo teisėja Gražina Mataitienė.

Ieškovui drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo – skyrė savivaldybės taryba, tačiau pasiaiškinimą ieškovas teikė savivaldybės merui.

Reikalaudamas pateikti pasiaiškinimą, savivaldybės meras nenurodė, kokiu konkrečiu darbo drausmės pažeidimu įtariamas darbuotojas, pažeidimo padarymo laiko, vietos, darbuotojo kaltės įrodymų bei kitų reikšmingų aplinkybių, tačiau pareikalavo pasiaiškinti dėl 22 audito ataskaitos punktų.

Anot teismo, meras vienasmeniškai nusprendė, kad ieškovo darbo drausmės pažeidimai, nustatyti audito, yra šiurkštus darbo drausmės pažeidimas ir taip pat vienasmeniškai nutarė teikti tarybai teikimą dėl drausminės nuobaudos – atleidimo iš darbo – ieškovui skyrimo. Teismas konstatavo, kad darbuotojo pasiaiškinimai, duoti asmenims, kurie neturi įgalinimų skirti drausminę nuobaudą, negali būti prilyginami darbuotojo pasiaiškinimams darbdaviui, rengiančiam drausminės atsakomybės bylą.

Teismas nurodė, kad buvo pažeistas ir drausminės nuobaudos skyrimo terminas – meras tik praėjus daugiau nei mėnesiui nuo audito komisijos išvadų gavimo sudarė darbo grupę pažeidimams tirti. Minėtą aplinkybę teismas laiko nepateisinamu delsimu ir protingo laiko apibrėžimo pažeidimu.

Dėl Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ taikomų netinkamų įkainių skirti nuobaudą už minėtą pažeidimą taip pat buvo praleistas terminas.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba portretas
Teisinguma igyvendina teismai, o ne merai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių