Quantcast

Teisininkai: neapklausti M. Gorbačiovo reikštų jį išteisinti

Teisininkai sutinka, kad užbaigus Sausio 13-osios bylą ir neapklausus joje tuometinio TSRS vadovo Michailo Gorbačiovo, reikštų jo išteisinimą.

Dr. Remigijus Merkevičius VU Baudžiamosios justicijos katedros docentas teigia, kad jeigu Sausio 13-osios bylos tyrimas bus užbaigtas kaltinamuoju aktu ir jokio tyrimo po jo nebeliks, dėl to fakto niekas daugiau jokių klausimų kelti nebegalės.

Advokatas Kęstutis Betingis, buvęs generalinio prokuroro pavaduotojas pabrėžia, kad blogiau būtų jeigu pateikus įtarimus, teismas traktuotų juos kaip nepakankamus, priimtų atitinkamą sprendimą ir taip galutinai užbaigtų visą procesą. „Kaip mums nekartą siūlė perduoti baudžiamąjį persekiojimą Rusijai, kad jie įvertintų visus veiksmus ir priimtų sprendimus. Ir buvo iniciatyvų atiduoti.“ – teigė K. Betingis.

Tačiau, pasak K. Betingio, bylos dalis kai kurių asmenų atžvilgiu galėtų būti išskirta ir toks procesinis statusas leistų ateityje toliau aiškinti neatsakytus klausimus. „Tačiau praėjus tiek laiko, tikėtis, kad įvyks esminis persilaužimas renkant įrodymus šioje byloje, būtų labai sudėtinga.“ – pridūrė K . Betingis.

Aktyviau tirti M. Gorbačiovo atsakomybę per sovietų agresiją Vilniuje 1991 m. prašo žinomas psichologas Robertas Povilaitis, per Sausio 13-osios įvykius netekęs tėvo.

Daugiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Teisė žinoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių