Quantcast

Du kartus per mėnesį girtas prie vairo sulaikytas teisėjas labai gailisi

  • Teksto dydis:

Du kartus per mėnesį neblaivus prie vairo sulaikytas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerijus Paškevičius neneigia abu kartus vairavęs apsvaigęs ir dėl savo poelgių labai apgailestauja.

V.Paškevičius penktadienį nedalyvavo Teisėjų tarybos posėdyje, kur svarstytas klausimas dėl jo atleidimo iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo mintis kolegoms perdavė Teisėjų tarybos narys, Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka.

„Buvau susitikęs su teisėju, kalbėjau su juo. Jis neneigė nė mažiausio fakto nei dėl pirmo, nei dėl antro. Jo prašymas – kuo greičiau atleisti. Nieko neginčija, nieko nesitiki, jam labai gėda“, – apie susitikimą su V.Paškevičiumi kalbėjo V.Zelianka.

Teismo pirmininkas sakė, kad V.Paškevičius jam pareiškęs, jog jam viskas atsibodę.

„Mane tai šokiravo“, – pripažino V.Zelianka. Jis mano, kad panašių atvejų, kai teisėjams atsibodo darbas, galima sulaukti ir daugiau, į tokią situaciją gali patekti ir kiti teisėjai.

Teisėjų taryba penktadienį vienbalsiai nusprendė patarti prezidentei atleisti iš pareigų, įtariama, neblaivų vairavusį teisėją V.Paškevičių. Teisininkas iš pareigų atleidžiamas kaip pažeminęs teisėjo vardą.

Už atleidimą balsavo 22 Tarybos nariai – visi dalyvavusieji posėdyje.

Patarimo į Teisėjų tarybą dėl V.Paškevičiaus atleidimo pažeminus teisėjo vardą kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos teigimu, tokiam elgesiui negali būti jokios tolerancijos ir pateisinimų.

„V.Paškevičiaus poelgis yra visiškai nesuderinamas su teisėjo pareigomis, menkina visos teismų sistemos reputaciją ir visuomenės pasitikėjimą teisingumu. Todėl teisėjų savivalda negali ignoruoti nuolat besikartojančio teisėjo vardo žeminimo ir principingai spręsti šį klausimą“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Šio teisėjo įgaliojimai sustabdyti rugsėjo 26 dieną, kai prezidentė pirmą kartą kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl atleidimo. Tačiau tuomet Teisėjų taryba sprendimą atidėjo, aiškindama, kad jis gali būti vertinamas kaip poveikis administracinę bylą dėl V.Paškevičiaus nagrinėsiančiam teisėjui.

Pirmą kartą neblaivus prie vairo V.Paškevičius įkliuvo šių metų rugsėjo 25 dieną Naujojoje Vilnioje. Jam nustatytas 1,86 promilės girtumas. Spalio 19 dieną V.Paškevičiaus vairuojamas automobilis susidūrė su kitu automobiliu Vilniuje, Šilo ir Viršupio gatvių sankryžoje. Vairuotojui nustatytas 1 promilės girtumas.

„Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad teisėjai turi saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, todėl teisminės valdžios savireguliacijos ir savivaldos sistema privalo užtikrinti, kad teisėjai deramai atliks savo pareigas, o kiekvienas neteisėtas ar neetiškas teisėjo poelgis bus deramai įvertintas“, – pabrėžiama Prezidentūros pranešime.

Spalio 17 dieną Vilniaus rajono apylinkės tesimas nenagrinėjo administracinės bylos dėl galbūt neblaivaus vairavusio teisėjo V.Paškevičiaus. Teismas nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši inicijuotų kreipimąsi į Seimą dėl sutikimo suvaržyti teisėjo laisvę.

Kadangi Teisėjų taryba pritarė Kelių eismo taisykles pažeidusio teisėjo atleidimui, teismas dabar galės atnaujinti administracinę bylą ir ją nagrinėti be Seimo sutikimo.

Teisėjui policija yra surašiusi protokolą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 straipsnio 4 dalį. Įstatymas už tai numato baudą nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų, arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Lauk alkoholikus teisėjus kartu su jų globėja Grybauskaite.

JO

JO portretas
VAMZDIEC TEISĖJŲ TARYBAI. Alkoholikų klanas.

vanga-

vanga- portretas
Tiesiog nepakeliamas UZDAVINYS teiseju tarybai! Kaip gi galima ismesti potencialu zudika(girta uz vairo) is savo klano!? Kiek kartu jis turi buti pagautas? Tai kas yra ta teiseju taryba? Potencialiu nusikalteliu priedangos organizacija ir tiek, be morales ir savigarbos? O kokias sankcijas galima butu taikyti jai ? Ar ji tik sedi ant debeselio ir teisia ar isteisina pagal rysius , pinigines dydi, svogerizma? SLYKSTU...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių