Quantcast

Tautininkų eitynėse – ir ant baslio pamauta galva (papildyta)

Į tautinio jaunimo organizuotas Kovo 11 - osios eitynes antradienį Vilniuje susirinko keli tūkstančiai žmonių, jose vėl skanduoti šūkiai "Lietuva - lietuviams", kolonos priekyje nešta ant baslio pamauta galva su raidėmis PTN.

Į tautinio jaunimo organizuotas Kovo 11 - osios eitynes antradienį Vilniuje susirinko keli tūkstančiai žmonių, jose vėl skanduoti šūkiai "Lietuva - lietuviams", kolonos priekyje nešta ant baslio pamauta galva su raidėmis PTN.

Tai buvo antrosios eitynės, surengtos sostinėje antradienį Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Kiek anksčiau vidurdienį vyko Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų organizuotos eitynės. Jose dalyvavo 3-4 tūkst. žmonių, tautininkų akcijoje - apie 4 tūkstančiai.

Tautininkų sąjungos ir tautinio jaunimo organizuotų eitynių dalyviai antradienio popietę pirmiausia išklausė koncerto Vilniaus Rotušės aikštėje, o po jo nešini Lietuvos trispalvėmis, Ukrainos, Latvijos, Estijos, istorine Lietuvos vėliavomis patraukė nuo Rotušės link Katedros aikštės, iš kur toliau žygiavo prie Seimo.

Koloną lydėjo motociklininkų palyda. Du jaunuoliai nešė laidotuvių vainiką „Šlovė Lietuvai! Garbė kritusiems“, susirinkusieji dainavo liaudies dainas, taip pat skanduotas šūkiai „Lietuva - lietuviams!“, „Lietuva“, „Laisva Lietuva“.

Susirinkusieji laikė kelis plakatus, palaikančius referendumą dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams, kolonos priekyje neštas didelis plakatas su nuotrauka iš Kijevo Maidano ir užrašu dviem kalbomis „Už jūsų ir mūsų laisvę“. Iškart už jo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės karių šarvais apsirengę jaunuoliai laikė ant balsio pamautą žmogaus galvos imitaciją, ant kurios buvo parašytos raidės PTN. Tai agresiją Ukrainoje vykdančios Rusijos prezidento Vladimiro Putino pavardės raidės.

Eitynių dalyviai ragino didžiuotis lietuvybe ir ją ginti, apginti šeimą, neatiduoti žemės Briuseliui ir pan. Vienas plakatas skelbė „Už pavasarį“.

Eitynėse be Tautininkų sąjungos atstovų dalyvavo ir daugiau politikų - Seimo nariai Rima Baškienė, Povilas Urbšys, Petras Gražulis, Aurelija Stancikienė, Kovo 11-osios Akto signatarai Romualdas Ozolas, Rolandas Paulauskas.

Rotušės aikštėje rinkti parašai už Tautininkų sąjungos kandidatų sąrašą į Europos Parlamentą ir nepriklausomą kandidatą į prezidentus buvusį konservatorių parlamentarą Naglį Puteikį. Nors čia pat eitynėse vienas plakatas skelbė "Eurosojūzas laikinai - tautinė idėja amžinai".

Skirtingai nei pirmąsias antradienio vidurdienį vykusias eitynes, tautininkų organizuotas eitynes lydėjo gausios gausios policijos pajėgos. Įtartini asmenys pareigūnų buvo tikrinami, prašant parodyti rankines, kišenes. Nuo gatvės važiuojamosios dalies Gedimino prospekte pašalintos dvi merginos, sėdėjusios viduryje gatvės. Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, į policijos komisariatą jos pristatomos nebuvo.

Eidami Vilniaus gatve akcijos dalyviai užžiebė kelis žalius, geltonus ir raudonus dūminius deglus. Kaip BNS sakė policijos atstovas, tuo metu įsikišti policijos pareigūnams nebuvo reikalo, bet viskas buvo filmuojama, todėl bus vertinama, ar yra pagrindas administracinei atsakomybei. Bus vertinami ir per eitynes skambėję šūkiai.

Prieš pat baigiantis eitynėms, vienas asmuo buvo sulaikytas už nedidelį chuliganizmą. Vienintelis dalyvis sulaikytas už girto šlapinimasi viešoje vietoje - Tumėno gatvėje, pranešė policija.

Antradienį Lietuva mini 24-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines.


Šiame straipsnyje: kovo 11tautininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas petras

Povilas petras portretas
Ir vėl fašistai ir Lietuvos ir Ukrainos vienas brudas

lytas

lytas portretas
jo reikėjo jiem šukaut lietuva ruskiam,lietuva šlėchtom ,lietuva žydam,lietuva musulmonam o idomu kokiu blogybiu jieškotu tada laikrasčiai ,gal šukio lietuva pidarastam.

Jovaras

Jovaras portretas
Malonu, kad auga grazus jaunimas, o ne tik prisitaikeliski kandidatai i europarlamenta. :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių