Quantcast

Policijai padovanojo 800 planšetinių kompiuterių

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Philip Morris Baltic” policijai suteikė techninę paramą – šiuolaikines priemones, kurios palengvins pareigūnų darbą kovojant su nelegalia tabako gaminių rinka.

Pareigūnams perduoti planšetiniai kompiuteriai suteiks pareigūnams prieigą prie tabako gaminių autentiškumo patikros sistemos, kur įvedę skaitmeninį cigarečių pakelio kodą, pareigūnai bet kurioje vietoje ir bet kuriuo metu galės nustatyti produktų kilmę bei identifikuoti nelegalius gaminius.

Priėmimo aktą pasirašęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas teigė, kad policijai tai labai reikšminga parama. „Dėkoju, kad prisidedate prie policijoje vykstančių pokyčių. Akivaizdu, kad su Jūsų dovanota technika pareigūnai galės dirbti efektyviau, moderniau, greičiau, o tai labai svarbu visiems į policiją besikreipiantiems žmonėms“, - kalbėjo policijos vadovas.

Policijos pareigūnams perduota 800 planšetinių kompiuterių, kurių vertė – 207 tūkstančiai eurų.

„Philip Morris Baltic” korporacijos reikalų direktoriaus Gintauto Dirgėlos teigimu, ši parama yra bendrovės indėlis į bendrą valstybės veiklą kovoje su nelegalia prekyba. „Sutelktomis skirtingų institucijų pastangomis pastaraisiais metais nelegali tabako gaminių rinka Lietuvoje mažėja. Tikimės, kad suteiktos priemonės  dar palengvins pareigūnų darbą kovojant su nelegalių gaminių prekeiviais”,   - sakė G.Dirgėla.

Skaitmeninė kodų sistema Lietuvoje pradėta taikyti kaip savanoriška Skaitmeninio kodavimo ir sekimo asociacijos (angl. DCTA) iniciatyva kovai su nelegaliais tabako produktų pardavimais. Skaitmeninė kodų sistema, kurios pagrindas yra  cigarečių pakuočių ženklinimas unikaliais atpažinimo ženklais, leidžia lengviau nustatyti tabako gaminių autentiškumą ir suteikia kitą teisėtvarkos institucijoms aktualią informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba kompanijai, puiki ir reikalinga dovana .

JO

JO portretas
Ne tiems padalino, reikėjo vargstančiom šeimom dovanot. Važiuoja su naujom auto, daro kas šauna į galvą,ir vis verkia.

As

As portretas
hiavi mazwaikys :-))))))) As nesu uz tabaka , bet kompanija tikrai gerai pasielge ...Gal tikrai mazes kontrabanda , nes jau jinai uzp..... Respect
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių