Quantcast

Švietimo ministerija siūlys pasirašyti kolektyvinę sutarį su profsąjungomis

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija siūlys su profesinėmis sąjungomis pasirašyti kolektyvinę sutartį dėl švietimo finansavimo didinimo.

Ministro Dainiaus Pavalkio teigimu, šis pasiūlymas premjerui bus pristatytas pirmadienį.

„Mes ir profsąjungos esame vieningi, kad finansavimas švietimui galėtų būti dar labiau padidintas. Mes pristatysim siūlymą premjerui duoti mums leidimą arba bent jau išdiskutuoti Vyriausybės posėdyje dėl kolektyvinės šakos susitarimo“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, Seimui taip pat bus siūloma priimti protokolinį nutarimą, kad atsiradus papildomų lėšų, jos būtų skiriamos švietimui.

Švietimo finansavimą darbo grupėje ketvirtadienį aptarė Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų bei profsąjungų atstovai.

Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas sakė, kad profsąjungų ir ŠMM nuomonės labiausiai skiriasi dėl kitąmet švietimui skiriamų pinigų.

„Nors mes sutartinai dirbame, bet nuomonės išsiskiria tam tikrais klausimais. Ypač išsiskiria nuomonės dėl 2015 metų biudžeto planavimo, nes Finansų ministerija nelinkusi didinti biudžeto švietimui. Ministerijai ieško vidinių rezervų, suradusi keliolika milijonų, tai iš tikrųjų žingsnis į priekį yra, bet jo tikrai nepakanka“, - sakė E.Jesinas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių