Quantcast

Svarbiausi savaitės įvykiai – citatose

  • Teksto dydis:

Naujienų agentūra BNS primena svarbiausius šios savaitės Lietuvos įvykius skambiausiose citatose.

Naujienų agentūra BNS primena svarbiausius šios savaitės Lietuvos įvykius skambiausiose citatose.

PIRMADIENIS

„JAV kariuomenės pajėgos čia, Lietuvoje, taip pat Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje bus tiek, kiek reikės atgrasyti Rusijos agresiją ir patikinti savo sąjungininkus. Suplanavome rotacijas kitiems metams“. Lietuvos kariuomenės dienos proga į Vilnių atvykęs JAV sausumos pajėgų vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas (Benas Hodžesas) praneša, kad amerikiečių kariai Baltijos šalyse liks ir kitąmet.

„Mes susitarėme dėl karinio-techninio bendradarbiavimo, o konkrečiai - dėl konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Manau, kad tai konkretus paramos parodymas“. Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę priėmęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka skelbia užsitikrinęs Lietuvos karinę paramą.

„Neatskleisiu paslapties sakydamas, kad šiuo metu bendras tarpvalstybinių santykių fonas tiek dvišalėje plotmėje tarp Lietuvos ir Rusijos, ir tarp Rusijos ir Vakarų valstybių institucijų, ES ir NATO, nėra pats geriausias. Šiame fone visada yra pagunda visiems veiksmams priskirti politinę reikšmę ir potekstę“. Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas įtaria, kad Rusijos muitinė Lietuvos vežėjams apribojimus įvedė dėl politinių priežasčių.

„Kiek baltarusį bemaitintum, jis vis tiek į „Akropolį“ žiūri“. Į Vilnių atvykęs Baltarusijos opozicijos atstovas Anatolijus Lebedko artėjant prezidento rinkimams perspėja dėl Baltarusijos ekonomikos problemų.

ANTRADIENIS

„Per šią valstybę (Lietuvą) gabenama daug pseudoimporto krovinių su padirbtais atitikimo sertifikatais, ir šios šalies teritorija naudojama draudžiamos į Rusiją importuoti produkcijos gabenimo maršrutams pakeisti“. Rusijos muitinės vadovas aiškina, kodėl Lietuvos vežėjamas įvesta griežta ilgai trunkanti muitinės patikra.

„Simboliška, kad pirmasis per beveik du dešimtmečius lietuvių Lietuvai pastatytas laivas yra mokslinių tyrimų laivas – pastaruoju metu skiriame didelį dėmesį Lietuvos siekiui tapti aukštųjų technologijų valstybe“. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis džiaugiasi Klaipėdos universiteto mokslinių jūros tyrimų laivu „Mintis“.

„Vadinamosios Aljanso ir strateginės partnerystės sutarties pasirašymas yra dar vienas įžūlus Rusijos žingsnis link faktiškos Abchazijos regiono aneksijos“. Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė sako, kad Maskva kartoja Krymo scenarijų, pasirašydama „strateginės partnerystės“ sutartį su Abchazijos regionu.

„Jei kas nors pasakys, kad šis Seimas yra homofobiškas, aš paplosiu“. Seimo narė liberalė Dalia Kuodytė piktinasi kolegomis parlamentarais, kurie atmetė jau antrą kandidatę į lygių galimybių kontrolieriaus pareigas.

TREČIADIENIS

„Genocidas negali būti vykdomas prieš vieną asmenį“. Panevėžio apygardos teismas genocido byloje argumentuoja, kodėl pirmasis Lietuvos vidaus reikalų ministras po nepriklausomybės atkūrimo Marijonas Misiukonis negali būti pripažintas kaltu dėl paskutiniu partizanu vadinamo Antano Kraujelio-Siaubūno žūties.

„Pakeisti „Sojuz“ karines stovyklas Rusijoj tikrai galime, nes yra jaunuolių, kurie nori pakariauti, kurie nori su uniformom pavaikščioti, nori palaikyti ginklą ir visais laikais jų buvo, yra ir tikrai bus. Mes turim sudaryti sąlygas, nukreipiant reikiama linkme“. Švietimo ministras Dainius Pavalkis teigia, kad atnaujintas bendradarbiavimas su Krašto apsaugos ministerija ir Šaulių sąjunga pasiūlys alternatyvas Rusijos karinėms stovykloms.

KETVIRTADIENIS

„Kas norės pirkti bilietus, jei žinos iš anksto, kad ten yra blogai? Tokie dalykai turi būti daromi diskretiškai, be didelių triukšmų“. Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius sako, kad teisėsaugos tyrimas dėl „Air Lituanica“ jau pakenkė skrydžių bendrovės veiklai.

PENKTADIENIS

„Šiandien matome, kad po metų Europoje atsirado fronto linija tarp laisvės ir nelaisvės, tarp melo ir tiesos. Ir ši fronto linija, deja, yra krauju pažymėta“. Prezidentė Dalia Grybauskaitė kalba apie permainas, praėjus lygiai metams po ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimo Vilniuje.

„Turime neoficialių duomenų, kurie šiuo metu tikrinami, kad taip, panašu, kad to asmens nėra Italijoje“. Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė teigia, kad Sausio 13-osios byloje įtariamas Vasilijus Kotlerovas galėjo pasprukti iš Italijos.

„Turime padėti istorijoje tašką. Tai tarnybai tapo tam tikra našta, ir tarnyba nori stabilumo ir veiklos aiškumo. Negali vadovo problemos kenkti visai tarnybai“. Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nurodo atlikti pakartotinį tyrimą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus patikimumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių