Quantcast

Susitikti su popiežiumi į Krokuvą vyksta apie 1,5 tūkst. lietuvių

  • Teksto dydis:

Į Lenkijoje šią savaitę vykstančias Pasaulio jaunimo dienas, kurias vainikuos susitikimas su popiežiumi Pranciškumi Krokuvoje, vyksta apie 1500 jaunuolių iš visos Lietuvos.

Vilniaus arkivyskupijos kurijos komunikacijos koordinatorė Živilė Šeporaitytė BNS sakė, kad jaunimas į Krokuvą vyksta tiek organizuotomis grupėmis, tiek savarankiškai.

„Kadangi Krokuva - netoli, tikrai yra ir pavienių važiuojančių, kurie neprasineša, tai manau, kad pusantro tūkstančio yra daugmaž tas skaičius“, - sakė Ž.Šeporaitytė.

Ano jos, Pasaulio jaunimo dienose dalyvaus ir bent penki Lietuvos vyskupai.

„Pasaulio jaunimo dienos turi visada daugmaž tą patį formatą - pirma vyksta kelios dienos vyskupijose, kur dažnai būna gyvenimas šeimose, įdomių vietų, socialinių iniciatyvų lankymas, tai Lietuvos piligrimai vyksta į įvairias vietas, o paskui visi susirinks į Krokuvą ir ten vyks susitikimas su popiežiumi (...). Kulminacija yra šeštadienį vakare, visų susitikimas, į kurį atkris ir popiežius, vakare vyks vigilija. Sekmadienį popiežius aukos mišias“, - pasakojo Ž.Šeporaitytė.

Ji sakė, kad į Lenkiją negalėjęs vykti lietuviai šeštadienį rinksis Vilniuje, prie Baltojo tilto, kur bus tiesiogiai iš Krokuvos transliuojamas susitikimas su popiežiumi.

Anot kurijos atstovės, kai kurie iš kitų šalių į Lenkiją vykstantys piligrimai užsuka ir į Lietuvą.

„Buvo atvažiavę piligrimų iš JAV ir Italijos, važiuojantys į Pasaulio jaunimo dienas, jie užsuko į Lietuvą ir Vilniuje ėjo Gailestingumo kelią, kadangi Vilnius yra kaip ir gailestingumo lopšys, Gailestingumo paveikslas čia nutapytas“, - pasakojo Ž.Šeporaitytė.

Pasaulio jaunimo dienos - paprastai kas trejus metus vykstantis katalikų bažnyčios renginys. Lenkijoje jos vyksta antrą kartą - 1991 metais Pasaulio jaunimo dienos buvo surengtos Čenstachovoje.

Pastarąjį kartą Pasaulio jaunimo dienos vyko Rio de Žaneire 2013 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių