Quantcast

Sudaryta darbo grupė dėl pastatų apsaugos nuo sprogimų

Vyriausybėje sudaryta darbo grupė, kuri svarstys galimybę įpareigoti visuomeninius pastatus pritaikyti apsaugai nuo sprogimų karo atveju. Pasiūlymus darbo grupė turi pateikti iki gegužės mėnesio.

„Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis premjero Algirdo Butkevičiaus pavedimu nurodė Vidaus reikalų ministerijai (VRM) sudaryti tarpinstitucinę darbo grupę, kuri iki 2015 metų gegužės 1 dienos pateiktų pasiūlymus Vyriausybei dėl valstybės politikos kolektyvinių apsaugos priemonių valdymo srityje ir gyventojų apsaugos tobulinimo“, - BNS informavo Vyriausybės spaudos tarnyba.

Anot Spaudos tarnybos, atstovus į darbo grupę pavesta paskirti Aplinkos ir Krašto apsaugos ministerijoms bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui.

VRM anksčiau siūlė įpareigoti, kad visi ateityje statomi visuomeninės paskirties ir negyvenami statiniai apsaugotų gyventojus nuo sprogimų karo atveju. Ministerija siūlė tai padaryti pavedant Aplinkos ministerijai tikslinti statybos srities, teritorijų planavimo teisės aktus bei Lietuvos statybos standartus ir techninius reglamentus. Anot VRM, visuomeninės paskirties negyvenamais pastatais laikomi administracinės, prekybos, maitinimo, transporto, garažų, gamybos ir pramonės, sandėliavimo ir ūkio paskirties statiniai.

Tokie siūlymai atsirado po to, kai pernai spalį vykusio Vyriausybės pasitarimo metu buvo priimtas protokolinis sprendimas, kad karo Ukrainoje kontekste esami ir būsimi statiniai turėtų būti labiau pritaikyti civiliams gyventojams slėptis nuo pavojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 1771 kolektyvinės apsaugos statinys. Juose karo atveju galėtų būti saugoma apie 741 tūkst. šalies gyventojų. Anksčiau Lietuvoje buvusių slėptuvių - bunkerių tinklas yra išnykęs, nes bunkeriams išsaugoti ir išlaikyti nebuvo skiriamos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip jau priimta

taip jau priimta portretas
kad Lietuvoje pirma viską išardo,išvagia,parduoda,apleidžia ir paverčia griūvėsiais,o vėliau plauna pinigus per naują supirkdami ką pardavė,investuodami į atstatymus ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių