Quantcast

STT sulaikė Kraujo centro vadovę J. Bikulčienę

  • Teksto dydis:

BNS žiniomis, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai penktadienį sulaikė Nacionalinio kraujo centro vadovę Joaną Bikulčienę.

Neoficialiais duomenimis, jai pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, ji suimta dviem savaitėms.

Teisėsauga komentarų kol kas neteikia ir išsamesnę informaciją žada pateikti pirmadienį.

Nacionalinio kraujo centro viešųjų ryšių specialistė Daiva Savickienė BNS teigė neturinti oficialios informacijos nei apie ikiteisminį tyrimą, nei apie vadovės sulaikymą.

„Girdėjome tik gandus. Penktadienį darbas vyko, kaip ir planuota, buvo visos išvykos“, – teigė ji.

Šioje byloje ketinta apklausti ir Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio žmoną Živilę. Pasak parlamentaro, žmona į STT iškviesta dėl klientui teiktų teisinių išvadų.

Tai ne pirmas ikiteisminis tyrimas, susijęs su Nacionaliniu krauju centru. Piktnaudžiavimu tarnyba kaltintas ir J. Bikulčienės pirmtakas Vytenis Kalibatas. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba prieš kelerius metus kaltino jį, kad 2005–2009 metais iš Lietuvos į Vokietiją išvežta apie 40 tonų kraujo plazmos. Taip esą valstybei padaryta beveik 1,1 mln. eurų (3,7 mln. litų) žala.

Vilniaus apylinkės teismas išteisino V. Kalibatą.

Nacionaliniam kraujo centrui jis nebevadovauja nuo 2013-ųjų lapkričio – jį poste pakeitė buvusi centro rinkodaros vadovė, teisininkė Joana Bikulčienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziauruva

Ziauruva portretas
Jus duokit krauja nemokamai duokit - o mes paprekiausim jusu krauju. Visiskas nuzmogejimas. Apskritai kyla klausimas kiek zmogui reikia pinigu kad uztektu?

Kraujotaka

Kraujotaka portretas
Kaip buvo donoryste mokama sunkiau buvo vogti,kaip padarė nemokama erkės siurbia krauja ir babkes.

ant lauzo

ant lauzo portretas
lietuvos vampyre
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių