Quantcast

Etatinio mokytojų algų modelio pataisymus žada per dvi savaites

Švietimo ir mokslo ministerijoje ketvirtadienį posėdžiavusi darbo grupė sutarė per dvi savaites pateikti pasiūlymus, kaip taisyti rugsėjį įvestą etatinį mokytojų darbo apmokėjimo modelį.

„Sutarėme, kad per dvi savaites visos šalys pateiksime siūlymus esamiems teisės aktams, kaip galėtume tobulinti esamą sistemą“, – žurnalistams po posėdžio sakė švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Derybos dėl naujo mokytojų algų skaičiavimo modėlio vyksta, kai kuriose šalies mokyklose tęsiantis streikams dėl šios tvarkos.

Ketvirtadienį protestuoja maždaug 30-ies mokyklų pedagogai.

Ministrė tvirtino, jog daugiausiai reformos pataisymų tikriausiai bus susiję ne su pačių įstatymų keitimu, o aiškinimais, kaip juos interpretuoti.

„Ne teisės aktai yra kalti, jei nėra teisingai įvertinami, jeigu nėra visiško aiškumo, kaip juos įgyvendinti“, – kalbėjo J. Petrauskienė.

Džiaugiamės, kad ir ministerija nebe užsispyrusiai kalba, kad nespręs, bet kad spręs tas problemas, klaidas taisys.

Streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas teigė pagrindo atšaukti protestą kol kas nematantis, tačiau sveikina dialogą pradėjusią ministeriją.

„Džiaugiamės, kad ir ministerija nebe užsispyrusiai kalba, kad nespręs, bet kad spręs tas problemas, klaidas taisys“, – tvirtino A. Navickas.

„Dabar reikia sprendimų. (...) Jeigu atsiras sprendimai, tada svarstysime dėl streiko nutraukimo“, – pridūrė jis.

Į pasitarimą ministerijoje buvo atvykę ir kitų, nestreikuojančių profsąjungų atstovai.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius teigė, kad „besąlygiškai“ palaiko tai, jog mokytojų apmokėjimo tvarkos reformą „reikėjo daryti būtinai ir neatidėliojant“.

Jis tvirtino turintis daug pastabų pertvarkos įgyvendinimui, tačiau teigė pasitikintis ministerija ir Seimu, kai šios institucijos imsis reformos taisymo.

„Manau, kad musių gaudyti iš karto su kūju negalima. Reikia eiti žingsnis po žingsnio“, – sakė A. Jurgelevičius.

Protestuojantys pedagogai teigia, kad nauja apmokėjimo sistema yra neskaidri ir neteisinga, nes Švietimo ir mokslo ministerija tinkamai nepasirūpino pertvarkos įgyvendinimu, o mokytojai visoje Lietuvoje už tą patį darbą uždirba skirtingai dėl galimybės subjektyviai interpretuoti tvarką.

Ministerija sako, kad nauja tvarka leido padidinti pedagogų algas ir tolygiau paskirstyti jų krūvį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Someone

Someone portretas
Nesuprantu to verkšlenimo, kad jei mokiniai kelias dienas neturės pamokų tai jų žinios nukentės ir visas gyvenimas vos negrius. Tikrai taip nėra, tos kelios dienos nieko nereiškia ir lengvai galima po to pasivyti programą. Svarbiau kad kuo daugiau ir dažniau lietuviai streikuotų, nes dabar visi apsileidę ir tik verkšlena kaip sunku, kaip blogai, o kai reikia veikti tai jau sako niekas nepasikeis, neverta, geriau kentėkim

R.K.

R.K. portretas
Labai gerai -- mokomės gyventi EUROPIETIŠKAI ( užtenka bliauti prie Televizoriaus, laikas veikti. )

Klaipediete

Klaipediete portretas
Kodel del mokytoju streiko tures kenteti mokiniai, t.y. mokytojo ziniu perdavimas mokiniui. Ir vel reikes samdytis korepetitorius. Kodel tik mokytojai turetu buti vertinami kitaip, juk yra ir inzinieriai, technologa,i ir kitu specialybiu zmones.Visoje lietuvoje atlyginimai labai mazi sunku isgyventi. Reikia kazka keisti is esmes, gal net panasiai kaip dare Airija.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių