Quantcast

Specialiųjų operacijų pajėgų pratybose – per 250 karių

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pavasarį vyksiančiose Specialiųjų operacijų pajėgų pratybose „Liepsnojantis kalavijas“ dalyvaus per pustrečio šimto karių ir karinėms pajėgoms priskirtų civilių tarnautojų.

Vyriausybė ketina patvirtinti Krašto apsaugos ministerijos parengtą nutarimą, jog gegužę vyksiančiose pratybose galėtų dalyvauti iki 265 žmonių su ginkluote, amunicija ir karine technika.

Kaip rašoma nutarimo projekte, į Lietuvą treniruotis atvyktų iki 100 Jungtinių Valstijų, iki 50 Lenkijos, 40 Švedijos, 20 Norvegijos, 15 Ukrainos ir Gruzijos, 10 Danijos ir Didžiosios Britanijos bei penki Latvijos kariai.

„Liepsnojantis kalavijas“ yra kasmetinės Lietuvoje rengiamos Specialiųjų operacijų pajėgų pratybos.


Šiame straipsnyje: kariaikariuomenėpratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
Svedija jau pravede pratybos,ir pralaimejo!

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Šauktiniai ir mūsų pinigai: Lietuvoje fizikos laborantai ir sovietinės komunistų partijos partorgės daugiausia pasisako šauktinių reikalingumo klausimu. Jų naudojamas argumentas yra primityvus: šauktiniai atlieka gynybos ir gynybos rezervo funkcijas pigiau, negu kariai profesionalai. Šis teiginys yra neteisingas. Nieko nėra puikesnio geros kainos nustatyme negu normali rinka. Tegu valstybė nusprendžia, kiek žmonių jai reikia, ir sumoka rinkos kainą už tas paslaugas. Šauktinių įvedimas pagauna savo tinkluose žmones, kurie geriau sugeba daryti kažką kitą ir priverčia šiuos žmones atlikti gynybos darbą už žemesnę, negu rinkos kainą. Valstybė praranda tuo pačiu tai, ką šauktiniai geriau padaro jų išsirinktoje darbo vietoje. Be to, savanorių kariuomenei reikia mažiau kareivių, todėl valstybė nesutaupo. Išvada - savanorių kariuomenė yra pigesnė ir geresnė, negu šauktiniai.Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių