Quantcast

Skelbiamas konkursas į Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus postą

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) paskelbė konkursą Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pareigoms eiti.

Kandidatai paraiškas turi pateikti per du mėnesius - iki 2015 metų vasario 18 dienos, pranešė ministerija.

Kandidatams būtina nepriekaištinga reputacija, biomedicinos mokslų srities medicinos krypties mokslo daktaro laipsnis, ne mažesnė kaip penkerių metų mokslinio darbo ir mokslo vadybos patirtis. Pretenduojantieji į direktoriaus pareigas taip pat turi būti dalyvavę tarptautinio lygio mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektuose bei turėti patirties onkologijos srities asmens sveikatos priežiūros veikloje.

Vyriausybė liepos pradžioje nusprendė pervadinti Vilniaus universiteto Onkologijos institutą į Nacionalinį vėžio institutą ir pavedė instituto savininko teises bei pareigas įgyvendinti Švietimo ir mokslo ministerijai.

Taip buvo įgyvendintas Seimo balandį priimtas įstatymas, pagal kurį Vyriausybė buvo įpareigota reorganizuoti Vilniaus universiteto Onkologijos institutą į valstybinį mokslinių tyrimų institutą – Nacionalinį vėžio institutą. Į jo sudėtį numatyta įtraukti ir kliniką.

Pastaruosius beveik dvejus metus pertvarkomai įstaigai vadovauja profesorius Narimantas Evaldas Samalavičius. Jis laikinai eiti šiais pareigas paskirtas, kai 2013 pradžioje pasibaigė tuometinio Vilniaus universiteto Onkologijos instituto direktoriaus Konstantino Povilo Valucko kadencija.

Pagal įstatymą, Nacionalinis vėžio institutas atliks mokslinius tyrimus, sveikatos priežiūros įstaigoms teiks metodologinę, metodinę ir kitą pagalbą vėžio kontrolės klausimais, koordinuos vėžio kontrolės veiklą, diegs onkologijos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatus į kasdienę praktiką, teiks aukščiausio lygio specializuotas ir individualizuotas onkologijos asmens sveikatos priežiūros paslaugas gyventojams, tvarkys Vėžio registrą ir pan.

Įstatymo rengėjų teigimu, Nacionalinis vėžio institutas reikalingas, nes pastaruoju metu piktybiniai navikai yra viena iš svarbiausių medicinos problemų Lietuvoje – kasmet diagnozuojama apie 18 tūkst. naujų susirgimų onkologinėmis ligomis, o mirštamumo nuo onkologinių ligų ir sergamumo santykis yra vienas didžiausių Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių