Quantcast

A. Skardžiaus veiklą tirianti komisija dirbs iki lapkričio 10-osios

Seimas pratęsė Ekonomikos komiteto ir Energetikos komisijos nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje analizuojančios Antikorupcijos komisijos veiklą.

Už balsavo 62 Seimo nariai, prieš - vienas, o susilaikė 3.

Komisija norėjo, kad jos veikla būtų pratęsta iki gruodžio, bet Seimas pritarė „valstiečių“ frakcijos atstovo Valerijaus Simuliko siūlymui - iki lapkričio 10-osios.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vasarą pradėjo ikiteisminį tyrimą siekdama įvertinti, ar A. Skardžius nepadarė korupcinių nusikaltimų, dalyvaudamas svarstant teisės aktus dėl vėjo energetikos, kai tuo pat metu nuomojo žemės sklypus vėjo jėgainių verslui plėtoti. 

A. Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą tiriančiai komisijai STT yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos, susijusios su atsinaujinančia energetika, galėjo sudaryti išimtines sąlygas kai kurioms verslo grupėms, pavyzdžiui, mažųjų saulės elektrinių savininkams. 

Su bendrovės „Renovacijos partneriai“ atstovais Antikorupcijos komisija nori išsiaiškinti, kodėl A. Skardžiaus žmona Snieguolė, maždaug prieš 12 metų Šilutės rajone įsigytą 28 ha sklypą šiam turto vystytojui išnuomojo ir gauna kelis kartus didesnę kainą nei kaimynai. Dabar šiuos sklypus iš „Renovacijos partnerių“ nuomojasi įmonė „Naujoji energija“. 

Komisija taip pat domisi, ar A. Skardžiaus veiklai nedaro įtakos parlamentaro šeimos iš dalies valdomos Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“, kuriai paskolą yra suteikusi parlamentaro žmona, akcininkai ir verslas Baltarusijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių