Quantcast

Siūloma likviduoti Druskininkų sportininkų rengimo centrą

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) Vyriausybei pasiūlė likviduoti Druskininkų sportininkų rengimo centrą, o baigiamas statyti jam skirtas patalpas perduoti kitai biudžetinei įstaigai – Lietuvos olimpiniam sporto centrui, jau valdančiam ne vieną sporto kompleksą.

Turto perleidimą ministerija motyvuoja tuo, kad nuo pat įsteigimo Druskininkų sportininkų rengimo centrui (DSRC) neteko vykdyti pagrindinių savo funkcijų, dėl kurių šis ir buvo įsteigtas, t. y. sudaryti sąlygas rengti geriausius Lietuvos ir užsienio valstybių sportininkus bei organizuoti sporto ir sveikatinimo renginius, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Sportininkų rengimo centras 9,9 ha žemės sklype Druskininkuose statomas jau nuo 2008 metų. Statybos vykdomos dviem etapais: pagal techninį projektą galima statyti atskiras komplekso dalis.

Pirmuoju etapu įrengta universali sporto salė (joje – 400 vietų žiūrovams), aštuoni persirengimo kambariai, vestibiulis, patalpos, skirtos sportininkų maitinimui, taip pat 25 metrų aštuonių takų plaukimo baseinas, dvikovos sporto šakų salės, treniruoklių salės ir pagalbinės patalpos. Antruoju etapu statomas stadionas, jame - 8 bėgimo takelių, šuolių sektorius, 3194 vietų žiūrovų tribūnos bei kitos stadionui priklausančios patalpos. Viso komplekso Druskininkų sportininkų rengimo centras turėtų tapti pagrindine geriausių šalies sportininkų treniruočių baze.



NAUJAUSI KOMENTARAI

treneris

treneris portretas
Tai ką ir vėl Olifėjos variantas, gal ta pati olifėja ir perims, juk ir loterijas vykdyt "vsio zakonno",Nepamirškit kad klubai bus nepajėgus išsipirkt stovyklas.Krepšinis ir futbolas turi savo vietas. Vėl lauksim rusų? anglai prancūzai ir tie patys lenkai nevažiuos stovyklaut , pas juos pigiau...

Ne

Ne portretas
Tik svietimui, bet ir sportui atejo pakasinos. Aciu "optimizuotojams" Viskas kas tik imanoma ir sukurta valstybes bus privatizuota.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių