Quantcast

Siūloma ilginti į rentas pretenduojančių sportininkų sąrašą

  • Teksto dydis:

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija siūlo ilginti į rentas pretenduojančių sportininkų sąrašą.

Trečiadienį komisija pritarė siūlymui teikti įstatymo pataisą, kad sportininko rentą galėtų gauti sportininkas, olimpinės sporto šakos neolimpinės rungties pasaulio čempionu tapęs ne mačiau kaip tris kartus.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė per komisijos posėdį trečiadienį sakė pritarianti tokioms pataisoms, nors jos galbūt padidintų būtent neolimpinių rungčių populiarumą.

„Mes kažkada pasisakėme už daug siauresnį rentininkų ratą, bet tuometiniai Seimo nariai įvairiai tą rentininkų sąrašą plėtė, dėl to išėjo kai kurios neteisybės. Dabar žinome, kad kalbame konkrečiai apie penkis žmones, baidarininkus-kanojininkus, kurie yra tikrai sportui nusipelnę žmonės. Ir nors mes LTOK neturėtumėme palaikyti neolimpinių rungčių vystymosi, nes jos atitraukia šiek šiek (sportininkų - BNS), nes konkurencija ten yra šiek tiek mažėlesnė, bet tai nereiškia, kad triskart pasaulio čempionas turėtų likti už šio įstatymo ribų“, -kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Šiuo metu sportininkas turi teisę gauti 1,5 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (apie 3,5 tūkst. litų) rentą per mėnesį, jei yra tapęs: olimpinių žaidynių čempionu ar prizininku (aukso, sidabro ar bronzos medalių laimėtoju); olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio čempionu; rungties, kuri iki rezultato pasiekimo buvo išbraukta iš olimpinių žaidynių programos arba įtraukta į ją po rezultato pasiekimo, pasaulio ar Europos čempionu iki 1990 metų kovo 11 dienos; olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio, olimpinių žaidynių rekordininku; parolimpinių ar kurčiųjų žaidynių nugalėtoju; olimpinės sporto šakos neolimpinės  rungties ir pasaulio čempionu, ir pasaulio rekordininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių