Quantcast

A. Širinskienės įstatymo pataisa palengvins tapimą teismo ekspertu

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė parengė Teismo ekspertizės įstatymo pataisą, kuri turėtų padidinti teismo ekspertų gretas.

Ji siūlo numatyti, kad tuo atveju, kai kandidatas į teismo ekspertus neišlaiko kvalifikacinio egzamino, būtų atsisakyta nepagrįstai ilgo vienerių metų egzamino perlaikymo termino. Jei Seimas pritartų, toks asmuo egzaminą galėtų perlaikyti ne anksčiau kaip po vieno mėnesio.

„Kai kurių specializacijų teismo ekspertų skaičius nėra pakankamas tam, kad būtų užtikrintas savalaikis ekspertizių atlikimas ir nesikauptų ekspertizių laukiančių asmenų eilės. Pavyzdžiui, iki šiol susiduriama su ekspertų, kurie atlieka vaikų psichiatrines ekspertizes, stygiumi. Dėl to yra reikalinga peržiūrėti pripažinimo ekspertu procesą, atsisakant perteklinių reikalavimų, kurie sudaro kliūtis didinti ekspertų skaičių“, - sako įstatymų projektą inicijavusi Seimo narė A. Širinskienė.

Priėmus siūlomą pataisą, jos nuomone, tapimo teismo ekspertu procesas bus lankstesnis, galimai padidės ekspertų skaičius, tikėtinas ir konkurencijos didėjimas rinkoje.

Šiuo metu Teismo ekspertizės įstatymas nustato, kad tuo atveju, kai kandidatas į teismo ekspertus neišlaiko kvalifikacinio egzamino, jį perlaikyti gali ne anksčiau kaip po vienerių metų, išskyrus atvejus, kai kvalifikacinė komisija nustato trumpesnį terminą, kuris negali būti trumpesnis negu pusė metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Pataisa Širinskienei susigadys po pusantrų metų.Nereiks registruotis darbo biržoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių