Quantcast

Sinoptikė: savaitės pradžia bus graži, bet vėliau atslinks lietus

Sekmadienis ir pirmadienis – gražūs, nes išsisklaidys lietaus debesys, švies saulė, tačiau antradienį ė šalį vėl turėtų sugrįžti lietus. Taip teigia sinoptikė Ieva Nariūnaitė.

Ji pastebi, kad naktis iš šeštadienio į sekmadienį buvo įvairi: vakariniuose šalies rajonuose lietaus debesys jau buvo pasitraukę, kituose regionuose, daugiausia šiaurės rytuose ir centriniuose šalies rajonuose, trumpai palijo.

„Atmosferos frontas jau pasitraukė iš Lietuvos. Debesys pamažu sklaidosi, ypač vakariniuose šalies rajonuose. Kai kur tvyro rūkas. Sekmadienį ryto valandomis temperatūra svyruoja nuo 4 iki 10 laipsnių šilumos“, – LRT Radijui sako sinoptikė.

Jos teigimu, sekmadienio dieną debesys ir toliau sklaidysis. Bus nepastoviai debesuota. Lietaus tikimybė – nedidelė. Vėjas – nestiprus. Temperatūra kils šiek tiek aukščiau nei šeštadienį. Prognozuojama 16–21 laipsnių šiluma. Tik prie jūros gali būti kiek vėsiau – 13–15 laipsnių šilumos.

„Atrodo, kad pirmadienį Lietuvos orus lems aukšto slėgio sritis, tad lietaus tikimybė išliks minimali. Naktį kai kur tvyros rūkas. Vėjas bus nestiprus. Temperatūra nakties metu nukris iki 3–8 laipsnių šilumos. Kai kur dirvos paviršiuje dar gali būti ir silpnų šalnų. Dieną temperatūra šoktelės iki 18–23 laipsnių šilumos, nes turėtų būti nemažai saulės“, – žada I. Nariūnaitė.

Anot jos, orai turėtų pasikeisti jau antradienį, nors šalta ir nebus. Sinoptikės tvirtinimu, naktį iš pirmadienio į antradienį laikysis 8–13 laipsnių temperatūra, o diena – 15–20 laipsnių. Pasak I. Nariūnaitės, ši diena bus kiek šiltesnė tik rytiniame šalies pakraštyje.

„Tačiau iš pietų Lietuvos link keliaus lietaus debesys. Antradienio naktį daugiausia palis pietinėje šalies dalyje, dieną lietaus debesys apims jau daugelį rajonų. Vietomis gali palyti gana smarkiai. Kai kur – ir su perkūnija. Be to, dieną perkūnijos metu tikėtini ir stipresni vėjo gūsiai – iki 15–18 m/s“, – perspėja LRT Radijo pašnekovė.

Jos teigimu, trečiadienį turėtume sulaukti lietaus ir šiek tiek vėsesnių orų: naktį – 5–10 laipsnių šilumos, diena – 13–18 laipsnių šilumos. Visą likusią savaitę, spėjama, temperatūra smarkiai keistis neturėtų ir, nors lietaus bus mažiau, tačiau vienur kitur trumpas lietus praslinkti vis dėlto turėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių