Quantcast

Sinoptikė: galime sulaukti rekordo

  • Teksto dydis:

Paskutinį kartą Lietuva tokią karštą gegužės 30-ąją matė 1995-aisias. Tądien temperatūra kilo iki 30 laipsnių. 2016-ųjų gegužės 30-ąją šis rekordas kai kuriose šalies vietose gali būti pagerintas, LRT RADIJUI prognozavo sinoptikė Edita Gečaitė.

Prognozuojama, kad pirmadienį temperatūra kils iki 24–29 laipsnių. „Šią dieną taip karšta visoje šalyje paskutinį kartą buvo tik 1995-aisiais. Tą dieną oras kaito iki 27–30 laipsnių. Kai kuriose vietovėse, gali būti, kad ir šiais metais mes pagerinsime tų metų rekordą“, – sakė sinoptikė.

Po pietų ims formuotis kamuoliniai debesys ir daugelį rajonų atgaivins trumpas lietus. Vietomis lis gausiai, daug kur griaudės perkūnija.

Antradienį ir trečiadienį temperatūra taip pat išliks aukšta, nakties metu bus tvanku –12–18 laipsnių, o dienomis termometrai rodys 23–28 laipsnius. Šiek tiek gaiviau bus tik Nidoje. Trumpalaikiai lietūs praslinks tik vietomis, bus šiek tiek sausiau.

Žymesnio lietaus neprognozuojama ir ketvirtadienį. Vėjas bus silpnas. Naktį temperatūra svyruos tarp 11–16 laipsnių, o dieną bus pora laipsnių vėsiau nei trečiadienį – oras šils iki 21–26 laipsnių.

Penktadienio naktį vyraus sausi orai, temperatūra kris iki 10–15 laipsnių. Dieną kai kur trumpai palis. Šils iki 20–25 laipsnių.


Šiame straipsnyje: rekordasoraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Nebarkit Vilnietes, pagailekit. 1987 teko tarnaut Kazachstane, stepese. Nuo tada karsta ir silta igijo kitus atspalvius

kaunietis

kaunietis portretas
Vilniuj visos tokios durnos? :)

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Ka cia nusisnekat su kokiom dar striukem, kvaisa jus, termometro stulpeliai is proto kraustosi, rodo daugiau nei 30 laipsniu ir dar kudakuoja vista!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių