Quantcast

Sinoptikai žada: kitą savaitę vasara dar pabus

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę sinoptikai prognozuoja šiltą vasarišką orą, nors savaitės pradžioje žada lietų ir net perkūniją.

„Kitą savaitę lietingiausios dienos bus pirmadienį ir antradienį, protarpiais lis, naktinis gali ir intensyviai, tikėtinos ir perkūnijos, bet naktys šiltos - 12-17 laipsnių šilumos, o dienomis - 19-25 laipsniai šilumos. O nuo trečiadienio orai vėl keisis, nes link Lietuvos pasuks aukšto atmosferos slėgio sūkurys, išsisklaidys debesys ir trečiadienį lietaus tikimybė nedidelė, naktį temperatūra iki 10-15, o dieną - iki 19-24 laipsnių šilumos, Nuo ketvirtadienio iki savaitgalio bus vis šilčiau ir šilčiau - kitą savaitgalį tikėkimės panašių orų, kaip ir šiandien“, - LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Pasak jo, vasariški orai bus ir šį sekmadienį, nors vakarų Lietuvoje dieną debesų padaugės.

„Dieną temperatūra bus pakankamai aukšta, deja, vakariniuose rajonuose jau pasirodys lietaus debesys, tikėtina, jie atplauks į šalies pajūrį, pietų Žemaitiją antroje dienos pusėje ir ypač vakare“, - sakė sinoptikas.

Tuo metu rytų Lietuvoje sekmadienį džiugins saulė, bus pakankamai šilta - oras sušils iki 25-28 laipsnių, tik vakariniame šalies pakraštyje bus vėsiau - 23-24 laipsniai šilumos.

Šeštadienį lietus labai mažai tikėtinas, šviečia saulė, vėjas nestiprus, temperatūra įdienojus pakilo iki 22-26 laipsnių.

„Naktį lietus irgi mažai tikėtinas, nebent drėgnesnėse vietose susiformuos rūkas, o saulei tekant bus 11-16 laipsnių šilumos“, - sakė sinoptikas.


Šiame straipsnyje: vasaraoraisinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių