Quantcast

Sinoptikai prognozuoja pirmąsias snaiges

Šiemet jau snigo Ispanijoje, kitose piečiau esančiose šalyse, bet nei Lietuva, nei Latvija, nei Estija sniego dar neišvydo. Sinoptikai tikina, kad pirmosios snaigės Lietuvoje gali pasirodyti jau šio sekmadienio vakarą.

Sinoptikė Alva Nagelytė nacionaliniam transliuotojui sakė, kad šiltas oras šiais metais lepino neįprastai ilgai. „Neprisimenu, kad taip ilgai laukuose ganytųsi karvės“, – pastebi ji. Anot A. Nagelytės, pasnigti Šiaurės Vakarų Lietuvoje gali jau sekmadienio vakarą, pirmadienį – ir likusioje šalies dalyje.

Pasak A.Nagelytės, paprastai pirmas sniegas Lietuvoje iškrisdavo gerokai anksčiau. „Pirmųjų šlapdribų sulaukdavome jau spalio pradžioje“, - teigė ji.

Anot sinoptikės, tokį orą lėmė į Lietuvą iš Pietvakarių keliavusios oro masės. Tuo metu Vakarų Europą pasiekęs oras iš Šiaurės kai kurias šalis – Ispaniją, Didžiąją Britaniją – jau nustebino retai ten pasirodančiu sniegu.

Nacionalinis transliuotojas primena, kad pirmasis sniegas jau pasirodė ir Skandinavijoje – Norvegijoje, Švedijoje, Rusijoje, tačiau Baltijos valstybės jo dar nesulaukė.

A.Nagelytė prognozavo, kad kita savaitė Lietuvoje bus gerokai šaltesnė, naktį laikysis neigiama temperatūra, daugės kritulių, tad tuomet galima tikėtis ir pirmojo sniego.
„Kita savaitė bus dar šaltesnė. Kritinė temperatūra bus 3 laipsniais žemesnė už vidutinę daugiametę“, - teigė ji.

Anot sinoptikės, dar sunku pasakyti, kokia bus ateinanti žiema, tačiau prognozuojama, kad ji pasižymės didesnėmis orų permainomis. „Orai bus labiau svyruojantys, ne tokie pastovūs kaip pernai“, - prognozavo A.Nagelytė.


Šiame straipsnyje: oraisnaigėssniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių