Quantcast

Šimtasis valstybės gimtadienis nuaidėjo linksmai ir išradingai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino ir už originalumą, pilietiškumą, gebėjimą sutelkti ir meilės Lietuvai puoselėjimą trispalvėmis vėliavomis apdovanojo sumaniausius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ idėjų autorius.

„Šių metų Vasario 16-ąją ilgai prisiminsime kaip šimtmečio įkvėptą pakilimą ir džiaugsmą. Savo išradingomis idėjomis, entuziazmu Jūs daug prisidėjote, kad valstybės jubiliejus taptų puikia, nuoširdžia ir spalvinga švente“, - sakė Prezidentė.

Prie kūrybingai sutikti Vasario 16-ąją kvietusios akcijos Lietuvos žmonės prisijungė itin gausiai ir pateikė rekordinį skaičių - net 1500 išradingų sumanymų, kaip švęsti Lietuvos gimtadienį. Prezidento rūmuose penktadienį vykusioje ceremonijoje pasidalinta ryškiausiomis ir nuoširdžiausiomis Valstybės atkūrimo dienos šventės akimirkomis ir apdovanotos 27 pilietinės iniciatyvos.

Iš Prezidentės rankų vėliava įteikta Vidui Bubinui, pačiame Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, Kalvarijos savivaldybės Liubavo kaime, padovanojusiam gyventojams 100 trispalvių ir kotų joms iškelti.

Apdovanota asociacijos „Aktyvus jaunimas“ idėja paslėpti lietuviškus lobius 100 įvairių pasaulio miestų. Lobį radę laimingieji dalyvauja konkurse ir turi šansą metų pabaigoje aplankyti Lietuvą.

Švenčiant siekta naujų rekordų. Apdovanota „Virš visko“ komanda, su dronu ypač aikštai pakėlusi Lietuvos vėliavą, ir bendrovė „Hotrema“, Mažeikiuose iš pastolių sukonstravusi rekordinio dydžio Gediminaičių stulpus.

Žmonės taip pat buvo išradingi ir skaitmeninėje erdvėje. Vieni sukūrė istorija paremtą kompiuterinį žaidimą, kiti - mobiliąją programėlę, skaičiavusią dienas iki valstybės atkūrimo šimtmečio, o kad Lietuva toliau vystytųsi kaip technologijų šalis, Saulėtekio slėnio mokslo parkas išsiuntė šimtą žinučių inovatyviausioms pasaulio organizacijoms aplankyti mūsų šalį.

Šiemet net dviem išradingoms idėjoms panaudoti motociklai: „Killer Custom“ meistrai iš senų numerių sudėliojo žodį „Lituania“, o „Utena Stuntriders“ komanda iš padangų skeveldrų sukūrė unikalų Vyčio paveikslą.

Už istorinį skrydį apdovanota ir „Small Planet Airlines“, Vasario 16-ąją virš Lietuvos lėktuvo trajektorija danguje nupiešusi skaičių „100“.

Akcija pasižymėjo socialiai atsakingomis iniciatyvomis. Reabilitacijos centro „Taikos kelias“ lankytojai vaišino praeivius ir dovanojo pačių padarytas vėliavėles. Palangos miesto socialinių paslaugų centro lankytojai nunėrė 275 metrų Lietuvos trispalvės pynę.

Žmonės rūpinosi naujai per šimtmetį gimusiais šalies piliečiais. Santaros klinikų Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyrius pagerbtas už iniciatyvą, kurios metu tėvams įteikti jų naujagimių pėdučių atspaudai su vaiko pažadu pasveikti. Projektas „Lietuvai 100 - sveikas, mažyli“ 2018-aisiais gimusius naujagimius apdovanoja trispalvėmis kojinaitėmis.

Taip pat apdovanota Eglė Laurinavičė už fotoprojektą, kuriame įamžintos kelios vienos šeimos kartos, Raseinių jaunimas už romantiškiausią šimtmečio renginį - „100 bučinių Lietuvai“ ir Užpalių bendruomenė, kuri įsiamžino ateities kartoms ir atkūrė prieš beveik 100 metų, 1924-aisis, Užpaliuose minint Vasario 16 dieną darytą nuotrauką.

Renginyje pagerbti Karinių oro pajėgų kariai, Kaune surengę tarpukario garbės sargybos tarnybos rekonstrukciją, ir Vilniaus ugniagesiai, sukūrę nuotaikingą vaizdo sveikinimą Lietuvai.

Kaip visada prie akcijos itin aktyviai prisijungė šalies mokyklos ir darželiai. Šiaulių Medelyno progimnazijos klasė aplankė savo miesto senolius, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos ir progimnazijos mokiniai užmezgė ryšį su Tarptautine kosmine stotimi. Tuo metu Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija surengė ypatingą inscenizaciją, kurioje gimnazistai atkartojo Nepriklausomybės Akto pasirašymą.

Vėliavą įteikta šimtmečio repą sudainavusiam Tadui Juodgudžiui iš Viekšnių, Juozo Miltinio gimnazijos abiturientei Paulinai Sutkutei, surengusiai unikalią, pieštuku nupieštų signatarų portretų parodą, taip pat dizainerei Milda Bordeaux už per tris savaites numegztą trispalvę vėliavą-suknelę, kuriai sunaudota pusseptinto kilometro vilnos siūlų.

Šimtmetis buvo minimas net Aukštųjų Tatrų kalnuose Slovakijoje, kur narsuoliai po beveik trijų dienų kopimo iškėlė 100 trispalvių kas metrą1918-2018 metrų aukštyje virš jūros lygio.

Šalies vadovė padėkojo visiems dalyviams už patriotiškumą, kūrybingumą ir palinkėjo, kad kiekvienas valstybės gimtadienis būtų sutiktas taip pat vieningai ir džiugiai.

Per šešis valstybės vadovės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ metus iš viso paskelbta 3,5 tūkst. idėjų, apdovanota per 130 originalių iniciatyvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatorius

komentatorius portretas
Šimtasis valstybės gimtadienis!??atsibuskit,nesamones rasot..tik 50 metu musu valstybei...ar skaiciuot nebemokat?o koks potosas?kokia pompa...svenciam ir patys nezinom ka...

Okas

Okas portretas
O kas pakels suniui oudega jei ne pats

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Teisinis nihilizmas išsikerojęs, teisėjai kartu su antstoliais plėšikauja, tauta išsilaksto, o ši "bestija" sau linksminasi, ateis tau teisinių nusikaltėlių globėja diena, kai bus gėda išeiti į visuomenę, būsi nulinčiuota, degsi pragaro kančiose, kaip mes dabar kenčiame kenčiame žemėje. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių