Quantcast

Šimtai kalinių tęsia bado akciją

Bado akciją prieš vidaus taisyklių sugriežtinimą šalies laisvės atėmimo įstaigose tęsia apie 640 nuteistųjų.

„Dirbame nuosekliai, tai yra natūralus laikotarpis – manome, kad akcija tęsis dar kurį laiką ir turėtų normalizuotis“, – BNS sakė Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė.

Anot jos, lyginant su pirmadieniu, antradienį protestuoti atsisakė apie 30 nuteistųjų.

Masiniai protestai Pravieniškių, Alytaus, Marijampolės, Vilniaus pataisos namuose bei Kauno ir Lukiškių tardymo izoliatoriuose prasidėjo prieš savaitę, Teisingumo ministerijai sugriežtinus vidaus taisykles. Keli kaliniai bandė atkreipti administracijos dėmesį žalodamiesi rankas.

Kalėjimų departamentas šiuos protestus vadina neteisėtais, dalyje įstaigų įvestos sankcijos: badaujantieji negali apsipirkti įstaigų parduotuvėlėse, ribojami pasimatymai, laiškų siuntimas ir gavimas, paketų gavimas, jie negali naudotis telefonu, nutraukiamas renginių organizavimas.

Sugriežtinimai numato draudimą su savimi turėti sugedusius maisto produktus, patalynę išduoti tik nakčiai, apriboti vaisių, daržovių, sulčių kiekiai, nustatyti griežtesni daiktų saugojimo sandėlyje terminai, svoris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Tai gal ne šeipsau viakas taip vyksta?!

...

... portretas
Juos po truputį reikia pradėt į krematoriumą gabent.

Nuomone.

Nuomone. portretas
Azijos kai kurose salyse kaliniu valstybe nemaitina.isgyvenk kaip nori.Turi pinigu pirk,neturi.....Tai ir cie kokia beda,kad badauja .Nemaitinti isleiosti toki isakyma.Yra parduotuve ir tegu perkasi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių