Quantcast

Sienų sandūroje atidengtas Aviacijos rinktinės stogastulpis

  • Teksto dydis:

Prie Zarasų rajono Liudvinavo kaime esančio Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos sienų sandūros taško penktadienį atidengtas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pastatytas stogastulpis. Tai jau vienuolikta medžio skulptūra, iškilusi unikalioje vietoje įvairių stogastulpių ir koplytstulpių apsuptyje.

Naują stogastulpį pašventino Visagino parapijos klebonas Vidmantas Rudokas. Ceremonijos metu buvo uždegtas aukuras, aidėjo pasieniečių salvės, apdovanoti labiausiai tarnyboje pasižymėję pasieniečiai.

Kaip pranešė VSAT, aviacijos rinktinės stogastulpis skirtas pagerbti Lietuvos aviatorius – žmones, kurie pilotuoja, konstruoja skraidymo aparatus, juos gamina, techniškai prižiūri, organizuoja skraidymus.

Naujajame stogastulpyje pavaizduotas Aviacijos rinktinės simbolis – stilizuoti sparnai ir Vyčio kryžius, taip pat vaizduojamas Šv. Juozapas iš Kupertino – aviatorių ir skraidančiųjų globėjas. Stogastulpio apačioje yra užrašas „Valstybės sienos apsaugos tarnybai 95“, skirtas šiai šiemet sueinančiai sukakčiai įprasminti. Šio stogastulpio autoriai – Ukmergės rajono tautodailininkas medžio skulptorius Rimantas Zinkevičius kartu su broliu Stanislovu Zinkevičiumi.

Aviacijos rinktinės stogastulpis pastatytas prie kitų šioje vietoje anksčiau iškilusių koplytstulpių ir stogastulpių ansamblio. Pirmas iš jų čia buvo pastatytas tuometinio VSAT Ignalinos rinktinės vado Vlado Beržansko iniciatyva 2005 metais, kai gegužės 1-ąją minėtos Lietuvos narystės Europos Sąjungoje pirmosios metinės.

Vėliau dar du koplytstulpius pastatė VSAT Ignalinos rinktinės Tverečiaus ir Švenčionių užkardų pasieniečiai, o po to iškilo ir VSAT Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės, Zarasų bei Visagino savivaldybių, Utenos vyriausiojo policijos komisariato, Ignalinos atominės elektrinės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Pasieniečių mokyklos iniciatyva išdrožti koplytstulpiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių