Quantcast

A. Siaurusevičius: vienas iš Seimo komisijos tikslų – nutekinti LRT informaciją

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius sako, kad Seimo nariai komisiją dėl nacionalinio transliuotojo sudarė, siekdami žiniasklaidai nutekinti informaciją.

„Aš  manau, kad turbūt vienas iš tikslų ir yra kodėl komisija, o ne kas nors kitas, kad iš komisijos tekėtų į žiniasklaidą. Tada pieštų, komentuotų – čia viskas mums aišku“, – delfi.lt konferencijoje antradienį teigė LRT vadovas.

„Dėl to būtent šitas neskaidrus viešinimas gali būti vienas iš tikslų“, – pridūrė A. Siaurusevičius.

Jis sakė manantis, kad dėl šios situacijos kils konstitucinis ginčas.

„Bet aš tikiuosi, kad vistiek demokratija Lietuvoje nugalės ir LRT liks laisva nuo politikų tiesioginio valdymo“, – sakė jis.

A. Siaurusevičius sakė esąs nustebęs, kad Seimas atsisakė tyrimą patikėti Valstybės kontrolei.

„Mūsų LRT taryba kreipėsi į Valstybės kontrolę, kad atliktų auditą, bet kažkodėl to, kaip suprantu, kai kas Seime būtent ir nenori“, – teigė jis.

Anot jo, LRT  bendradarbiauja su 50 prodiuserių, o Seimo nariams „rūpi tik trys“.

Tikiuosi, kad vistiek demokratija Lietuvoje nugalės ir LRT liks laisva nuo politikų tiesioginio valdymo.

A. Siaurusevičius neneigė, kad jį sieja asmeninė pažintis su LRT konkursus laiminčiais prodiuseriais Laurynu Šeškumi, Jogaila Morkūnu, Edmundu Jakilaičiu – LRT vadovas sakė, kad stengiasi būti pažįstamas su visais, kurie kuria LRT turinį.

Nacionalinio transliuotojo vadovas teigė, kad juos sėkmė lydi dėl laidų kokybės, dėl aktyvaus paraiškų teikimo, be to, atkreipė dėmesį, kad didelė dalis paraiškų atmetama.

A. Siaurusevičius sakė sakė dar nesvarstantis, ar sieks trečiosios LRT vadovo kadencijos.

Seimas penktadienį sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuriai pavesta atlikti parlamentinį tyrimą dėl LRT ūkinės, finansinės, vadybinės veiklos. Grupė opozicinių parlamentarų šią savaitę ketina kreiptis į Konstitucinį Teismą su klausimu, ar Seimo noras tirti LRT finansus neprieštarauja Konstitucijai. Premjero Sauliaus Skvernelio nuomone, tyrimą dėl LRT turėtų atlikti ne politikai, kuriems gali trūkti kompetencijos, o teisėsauga, galinti pasitelkti ir ekspertus.

Seimo komisija įpareigota iki birželio 1-osios įvertinti LRT  tarybos pateiktą 2016 metų veiklos ataskaitą, taip pat ar valstybės lėšos naudojamos racionaliai, ar iš prodiuserių perkamų paslaugų kainos atitinka rinkos sąlygas, kitus LRT veiklos aspektus.

Prieš dešimtys parlamentarų dukart teikė LRT Tarybai klausimus. LRT nurodė dalies atsakymų negalinti pateikti, nes sutartys yra konfidencialios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LRT žiurkynas

LRT žiurkynas portretas
dar dangstosi "demokratija"? Svyla subinėlės šiltų kėdžių...

Pilietis

Pilietis portretas
Siaurusevičiau ,apsidirbai prisigėres,kaip kelio neradai ir užsidarei kažkokioje skydinėje ar valytojos reikmenų kambarėlyje.Gėda ,manau reiktų palikti LRT direktoriaus pareigas.Nes dvokas vis dar eina.

n...

n... portretas
Gal gi Seimo komisija padarys, kad ta net nežinau kaip pavadinti turinčią būti garbinga įstaigą, (oi, prasprūdo nejučia, atsiprašau ten dirbančių daugelio objektyvių tarnautojų) taptų objektyvesnė ir skaidresnė?... kad ten darbuotojai pasijustų nepatiriančiais tendencingo spaudimo... nepatinka man tas LRT vadovas... kažkaip jau nuo tos TV laidų epochos kažkoks slidus ir kažko nedasakantis atrodė... o kad taps LRT vadovu tai paprastam piliečiui pasirodė visai keistas dalykas... o dar po tos skydinės reikalų vis tiek liko plaukioti paviršiuje... matyt, turi galingą stogą... sunku bus Seimo komisijai išnarplioti tą kamuolį...
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių