Quantcast

A. Siaurusevičius: R. Karbauskio tikrieji tikslai – kontroliuoti LRT

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius sako, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ketinimai paviešinti Seimo nariams atsiųstus LRT dokumentus įrodo, jog politikas siekia kontroliuoti visuomeninį transliuotoją.

„R. Karbauskis šiandien patvirtino mano prognozes, kad jis reikalavo konfidencialių dokumentų tam, kad juos galėtų viešai paskelbti. Tai man galutinai įrodo jo tikruosius tikslus“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Siaurusevičius.

„Tie tikslai – kontroliuoti LRT. R. Karbauskis skęsta ir manipuliuodamas bando pasiimti mus, bet manau, kad tas nepavyks. LRT liks laisva“, – pridūrė jis.

LRT vadovas žada, jog nacionalinio transliuotojo administracija ir taryba pakomentuos visą informaciją. Jis taip pat užsimena, kad nors „LRT iki šiol nėra uždavusi klausimų, galbūt reikės užduoti klausimus R. Karbauskiui“.

„Bus galima kalbėti, kiek ministerijos kam moka. Jei viešumas, tai – visur“, – teigė jis, tačiau nedetalizavo, apie kokią informaciją kalba.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis ketvirtadienio vakarą pranešė, jog kitą savaitę paviešins dalį LRT Seimo nariams atsiųstų dokumentų. Politikas sako, kad juose matomi skandalingi faktai apie LRT lėšų naudojimą.

R. Karbauskis skęsta ir manipuliuodamas bando pasiimti mus, bet manau, kad tas nepavyks. LRT liks laisva.

„Matydamas, jog bus bandoma daryti vis didesnį spaudimą Seimo komisijai, man asmeniškai, nutariau pasinaudoti savo teise išviešinti kai kuriuos nuasmenintus LRT Seimo nariams atsiųstus dokumentus, kad taptų akivaizdu, jog Seimo narių noras tirti LRT finansinę veiklą turi daug daugiau pagrindo, nei tai įmanoma įsivaizduoti“, – feisbuke parašė R. Karbauskis.

„Seimo nariai mato tą dalį LRT pateiktų dokumentų, kurią LRT sutiko Seimo nariams pateikti. Tuose dokumentuose matomi tokie skandalingi faktai apie LRT lėšų naudojimą, jog pradžioje, dar prieš kreipiantis į LRT, to net nebuvo įmanoma įsivaizduoti“, – pridūrė politikas.

Jis teigė, kad pastaruoju metu pasigirdusiais kaltinimais jam dėl valdomų žemės plotų siekiama sustabdyti LRT finansinės veiklos tyrimą.

Seimas praėjusią savaitę sudarė parlamentinę komisiją LRT veiklai tirti. Parlamentarai teigia, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Jie argumentuoja, kad LRT taryba, motyvuodama konfidencialumu, pateikė ne visą Seimo narių prašytą informaciją, o pateikti atsakymai reikalauja išsamios analizės.

Kritikai komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai ir kerštu žurnalistams, kurie kelia valdantiesiems „valstiečiams“ nepatogių klausimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR

IR portretas
gerb siauruseviciau ar parases tai perskaitei ar ne juokingai atrodo tos sapaliones kada visi galai rodo ka kita ,gaila vistos kuri AUKSO KIAUSINIUS deda savam klaneliui baisu sunku tai ir palikti ir pripazinti ,o kas liecia KARBAUSKI aciu jam kad nepabijojo ugni paimti i save nes baisu kas darosi net anukelis kur partija zemes skraidino lektuvais is vieno kaimo pelkinu prie graziausiu vietu lietuvoje cia tyla ar ne juokinga sekmes KARBAUSKI ir aciu tau ,/

n...

n... portretas
kaip sunku palikti sočią vietelę...

Kaunietė

Kaunietė portretas
Nesuprantu, kodėl A, Siaurusevičių apėmusi baimė, kad Seimas nutekins LRT informaciją, juk LRT ne Valstybės saugumo departamentas, su patogia kėde ir padoriu atlyginimu skirtis sunku.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių