Quantcast

Siaučia vilkai: Panevėžio rajone išpjovė būrį avių

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajone, netoli Krekenavos, ūkininkai po nakties rado 26 negyvas avis, įtariama, kad gyvūnus paskerdė vilkai, skelbia TV3 televizija.

Ūkininkė Daiva Morkūnienė teigia, kad į jos piemeniu aptvertą ganyklą Ūdrų kaime vilkai atsėlino perplaukę Nevėžio upę. Anot pašnekovės, iš paskerstų avių suėsta yra tik viena – dalis avių, bandydamos gelbėtis, puolė į upę, jos rastos kitame krante, kelias sužeistas avis teko paskersti. Ūkininkė teigia patyrusi mažiausiai 3 tūkst. eurų nuostolį.

Miškininkų tvirtinimu, Krekenavos apylinkių miškuose nebeliko šernų, todėl alkis verčia vilkus maisto ieškoti 60–70 kilometrų spinduliu.

Aplinkos ministerija šiemet svarstė padidinti vilkų medžioklės kvotą nuo anksčiau buvusios 60 iki 110 vilkų. Aplinkos ministras Kęstutis Navickas teigia, kad sprendimas dėl papildomų 50 vilkų bus peržiūrimas medžioklės sezono eigoje, atsižvelgus į naujausius vilkų populiacijos stebėsenos duomenis, jų medžioklės tempus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
grazus zverys,bet gaila ir ukininku nuostoliu. na ,o sernai isnaikinti .del ju maro ligu...

Genocidas

Genocidas portretas
Skaitykite straipsnį šalia;" Per keturis dešimtmečius laukinių gyvūnų populiacija sumažėjo 60 procentų" .Juk tai genocidas. O dėl vilkų-tai kam naikinat šernus-juk gamtoj nėra nieko nereikalingo, tai ne žmonių pasaulis.

...

... portretas
"įtariama, kad gyvūnus paskerdė vilkai" - tai negi seimūnai?..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių