Quantcast

Seimo komitetas siūlo trumpinti prekybos alkoholiu laiką

  • Teksto dydis:

Prieš porą savaičių patvirtinusiam, kad degalinėse nuo kitų metų sausio negalės būti prekiaujama alkoholiu, Seimui siūloma prie šio klausimo grįžti ir vis tik leisti degalinėse prekiauti silpnais - iki 15 laipsnių alkoholiniais gėrimais, pavyzdžiui, alumi, vynu ar sidru. 

Taip pat siūloma dviem valandomis sutrumpinti prekybos šalyje alkoholiu laiką - leisti juo prekiauti nuo 10 val. iki 22 val.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį pritarė tokioms konservatorių Antano Matulo, Vidos Marijos Čigriejienės, Kęstučio Masiulio, Arimanto Dumčiaus, Kazimiero Kuzminsko ir Vincės Vaidevutės Margevičienės Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms. Kada jos galėtų įsigalioti, neaišku - spręstų Seimas.

Pataisų autorius A.Matulas BNS teigė, kad balsuojant sprendimas dėl leidimo degalinėse prekiauti silpnu alkoholiu komitete buvo priimtas vieno balso persvara.

Pasak jo, komitetas sutiko, kad prekybos ir viešojo maitinimo vietose būtų uždrausta bet kokia alkoholio reklama.

„Kur yra mišrių prekių parduotuvėse... pavyzdžiui, jose esančiuose televizorių ekranuose reklamuoti alkoholį. Reklamuoti būtų galima tik pačiame alkoholio skyriuje, bet ne kitur“, - teigė parlamentaras.

Komitetas taip pat siūlo Seimui suteikė daugiau teisių savivaldybėms nustatyti vietas ar teritorijas, kuriose būtų draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais.

„Taip yra su tabako gaminiais - savivaldybės sprendžia, kur galima, o kur negalima rūkyti“, - BNS teigė A.Matulas.

Be kita ko, komitetas atsisakė drausti alkoholinių gėrimų parduotuves atidaryti daugiabučiuose namuose ir nustatyti griežtus reikalavimus alkoholinių gėrimų skyriams parduotuvėms - buvo siūloma tokias prekybos alkoholiu vietas izoliuoto nuo gyvenamųjų ar kitų patalpų, virš prekystalių įrengta skaitmeninio vaizdo įrašymo prietaisus.

Pasak A. Matulo, dabar šalyje yra 19 tūkst. vietų, kur leidžiam prekiauti alkoholiu. Stipriuosius gėrimus galima įsigyti nuo 8 iki 22 val.

Seimas dar 2011 metais yra nusprendęs, kad alkoholiniais gėrimais prekiauti degalinėse nebūtų galima nuo 2016 metų. Šių metų lapkričio 10-ąją Seimas atmetė socialdemokratų pasiūlymą draudimą atidėti iki 2019 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Bobutėms gal tikrai bus geriau. Tarkim, prisiperku alkoholio ir pardavinėju visą parą. Galima užsidirbt. O šie Seimo nutarimai alkoholizmo nesumažins. Nemanau, kad tas kelias, kuriuo reikia eiti, sprendžiant problemą. O kuris, tas kelias, lai atsakymų ieško sociologai, psichologai ir visi kitokie ...ogai, kurie rūpinasi šalies gerbūviu, kurie už tai gauna atlygius.

hm,

hm, portretas
bobutes rankom ploja ir dainuoja:oi tai mus valdzia geroji! Jei tau pelno per mazai,selpia seimo"angelai"!

Bobute

Bobute portretas
Trumpeket visku vakuliukai, isvis uzdrausket legalia prekyba, mana bravariuks jau ir tep gerai gyvena, o daba jei jus ir toliau tep tai busu melejoniere. Geri vyrai visgi musa valdzio, viena ranka atim, bet kitu duod.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių