Quantcast

Seimo komitetas siūlo mokyklas aptverti tvoromis

Nepaisydamas dar ankstesnės Vyriausybės išdėstytų išsamių argumentų, kodėl visų šalies mokyklų nereikia aptverti tvoromis, Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) siūlo parlamentarams vis dėlto įteisinti šią kai kuriose užsienio valstybėse taikomą mokinių saugumo priemonę.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Seimo SRK, apsvarstęs dar ankstesnės kadencijos parlamentarų įregistruotą Švietimo įstatymo pataisą, pabrėžė, kad dabartinės higienos normos nereglamentuoja mokyklos teritorijos apsaugos, nors šalyje yra aukšti mokinių sveikatos rizikos veiksnių - alkoholio, tabako, narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo - rodikliai. Todėl moksleivių saugumui užtikrinti esą reikia pasitelkti kompleksines prevencines priemones.   

Švietimo įstatyme siūloma įtvirtinti nuostatą, kad mokyklų teritorijos kartu su statiniais ir įrenginiais būtų saugomos ne tik vaizdo kameromis, elektroninių ryšių priemonėmis, bet ir tvoromis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brilius

Brilius portretas
Tvoros buvo dar nepriklausomos Lietuvos tarpukario metais. Bet paskui sovietai nutarė, kad komunizmo statytojams nedera atsitverti tvoromis. Tad tvoras ir išardė.

sūrauzeris

sūrauzeris portretas
tai gal geriau seimą? Ir elektrą aukštos įtampos prijungt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių