Quantcast

Seimo Etikos komisijos nariai laikinu vadovu paskelbė M. Zasčiurinską

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariai praėjusią savaitę savo laikinuoju vadovu paskelbė komisijos pirmininko pavaduotoją „darbietį“ Mečislovą Zasčiurinską.

„Buvo priimtas sprendimas kreiptis į Seimo valdybą ir frakcijas, kad deleguotų savo atstovus, taip pat laikinai vadovaujančiu komisijai patvirtintas M.Zasčiurinskas, - pirmadienį BNS sakė komisijos narė socialdemokratė Orinta Leiputė. - Posėdyje dalyvavo ne tik valdančiųjų, bet ir opozicijos atstovai - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas, (Mišrios Seimo narių mišrios grupės atstovas - BNS) Povilas Gylys.“

Seimo opozicija yra oficialiai paskelbusi, kad traukiasi iš parlamentinės Etikos ir procedūrų komisijos, taip protestuodama prieš valdančiųjų balsais priimamus politinius sprendimus. Praėjusią savaitę Seimui buvo pateiktas nutarimo projektas iš komisijos narių išbraukti jos pirmininką konservatorių Valentiną Stundį, jo frakcijos kolegas Vytautą Juozapaitį ir Stasį Šedbarą, liberalę Dalią Teišerskytę bei Mišrios Seimo narių grupės atstovus Povilą Gylį ir Povilą Urbšį.

Mišri Seimo narių grupė paskelbė atšaukianti savo atstovus iš Etikos ir procedūrų komisijos, bet šiai grupei priklausantis P.Gylys sako komisijos nepaliksiantis. Mišriai Seimo narių grupei automatiškai priskiriami visi kitoms parlamentinėms frakcijoms nepriklausantys parlamentarai.

Jei Seimas pritartų nutarimo projektui dėl narių išbraukimo, Etikos ir procedūrų komisijoje iš 15 narių liktų devyni. Kadangi atsistatydina ir komisijos pirmininkas, ji liktų be vadovo, nes Seimo opozicija yra pranešusi neteiksianti naujų kandidatų, kol visa komisija nebus pertvarkyta. Tuo metu pagal Seimo statutą vadovauti etikos sargams gali tik parlamentinės opozicijos atstovas.

Komisijos pirmininką turi patvirtinti Seimas.

Etikos komisijoje dirbantys opozicijos nariai jau pernai buvo paskelbę boikotą, bet sulaukę „darbietės“ Seimo  pirmininkės Loretos Graužinienės pažado inicijuoti komisijos sudarymo tvarkos pakeitimą, grįžo dirbti. Tačiau jokių permainų nebuvo padaryta. Seimo pirmininkė po paskutinio opozicijos atstovų protesto žurnalistams sakė komisijos sudarymo pakeitimų inicijuoti neketinanti, o opozicijai   į komisiją siūlė deleguoti kitus atstovus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių