Quantcast

Seimas panaikino „darbiečio“ D. Ulicko neliečiamybę

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį panaikino Darbo partijos atstovo Dariaus Ulicko teisinę neliečiamybę dėl vasarį padarytos avarijos.

Už rezoliuciją, kuria leidžiama suvaržyti parlamentaro laisvę, balsavo 71 Seimo narys, prieš buvo vienas, susilaikė 17 parlamentarų. Rezoliucija priimta minimaliu reikalingu balsų skaičiumi - Seimo nario neliečiamybei panaikinti reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Panaikinti jo imunitetą ketvirtadienį Seimo prašė ir eismo įvykį padaręs bei iš vietos pasišalinęs parlamentaras D.Ulickas.

Su prašymu panaikinti parlamentaro imunitetą į Seimą kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys. Prokuratūros duomenimis, administracinėje byloje surinkta duomenų, kad šiemet vasario 20 dieną apie 17 val. 30 min. D. Ulickas važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir ją apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos.

Parlamentaras tvirtina nepastebėjęs, kaip kliudė stovintį automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo. Jis pripažįsta padaręs pažeidimą.

Už nusižengimus, kuriais įtariamas Seimo narys, gali būti skiriamas areštas, jam taip pat gresia tūkstantinė bauda ir  teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų. Kadangi Administracinės teisės pažeidimų kodeksas numato su laisvės suvaržymu susijusią sankciją, reikalingas Seimo sutikimas.

Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, kitaip suvaržoma jo laisvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių