Quantcast

Seimas ėmėsi siūlymo pervadinti Genocido aukų muziejų

Seimas svarstys siūlymą pervadinti Genocido aukų muziejų – ateityje jis vadinsis Okupacijų ir laisvės kovų muziejumi.

Kaip patvirtino šią savaitę Seimui projektą pristatęs Laisvės kovų komisijos pirmininkas Juozas Olekas, muziejaus pavadinimas keičiamas sulaukus tarptautinės kritikos dėl pavadinime naudojamos „genocido“ sąvokos.

„Yra sutarta pakeisti Genocido muziejaus pavadinimą, turėjome ir tam tikrų tarptautinių priekaištų. Rastas bendras sutarimas tarp komisijos narių ir visuomeninių organizacijų“, – sakė J.Olekas.

Naujos redakcijos Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro įstatymo projektui po pateikimo pritarta bendru sutarimu. Po aptarimo Žmogaus teisių komitete svarstymui į plenarinį posėdį jis turėtų grįžti gruodį.

Genocido aukų muziejus, kuriame daugiausia pristatomi sovietinio režimo nusikaltimai, yra įkurtas buvusiuose KGB rūmuose Vilniuje.

Lietuva yra sulaukusi kritikos dėl muziejaus pavadinime esančios „genocido“ sąvokos, esą taip sovietinius nusikaltimus kaip genocidą akcentuojanti Lietuva menkina nacistinės Vokietijos įvykdytą žydų genocidą, prie kurio prisidėjo ir lietuvių kolaborantai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
o sako zydai nevaldo pasirodo valdo nepatiko jiems pavadimimas genocido auku muziejus ir bus pervadintas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių