Quantcast

Scenografė S. Biekšaitė priekabiavimu apkaltino režisierių J. Vaitkų

Scenografė Simona Biekšaitė sako prieš beveik devynerius metus patyrusi režisieriaus Jono Vaitkaus seksualinį priekabiavimą.

Moteris socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienį parašė, kad režisierius netinkamai elgėsi 2009 metų vasarą jai atvykus į J. Vaitkaus namus darbo reikalais – jai buvo pasiūlyta sukurti scenografiją spektakliui „Juodasis Strazdas“. Ji teigia, kad režisierius priekabiavo išgėręs.

Su J. Vaitkumi, kurio darbai yra įvertinti Nacionaline kultūros ir meno premija, BNS sekmadienį susisiekti nepavyko. 

„Lietuvos ryto“ televizijai jis teigė, kad negali konkrečiau komentuoti savo elgesio prieš daug metų.

Gandai, kad aš nesantuokinių vaikų turiu, kad aš banditas, kad teroristas – man tai ne naujiena.

„Šitam kontekste, kas vyksta Lietuvoje, visiškai nenustebino, aš dar galvoju, kodėl taip vėlai pasirodė tas viskas. Aš neskaičiau, aš negaliu apie savo elgesį prieš dešimt metų kažką pasakyti konkrečiau. Buvo bendravimas, buvo keli spektakliai, Jūratė Paulėkaitė buvo parekomendavusi man ją kaip perspektyvią scenografę ir viskas, ir tas bendravimas buvo toks, koks jis ir buvo. Gandai, kad aš nesantuokinių vaikų turiu, kad aš banditas, kad teroristas – man tai ne naujiena“, – sakė režisierius.

Šią savaitę plačiai nuskambėjo liudijimai apie nederamą Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytojų seksualinį elgesį.

Pirmiausia internetiniame tinklaraštyje pasirodė buvusių VDA studenčių anoniminiai liudijimai apie Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą tapytoją Joną Gasiūną – kelios merginos teigia studijų metais turėjusios intymių santykių su J. Gasiūnu, patyrusio jo spaudimą, žeminimą.

Po šių liudijimų kelios merginos televizijai „Info TV“ pareiškė studijų metais patyrusios nacionalinės premijos laureato fotografo Gintauto Trimako seksualinį priekabiavimą. Ketvirtadienį minėtame tinklaraštyje atsirado liudijimas ir dėl nederamo psichologo Arvydo Liepuoniaus elgesio.

J. Gasiūnas iš akademijos jau pasitraukė. VDA Senato etikos komiteto pirmininkas architektas Marius Šaliamoras penktadienį sakė, kad G. Trimako ir A. Liepuoniaus elgesiui su studentais įvertinti trūksta informacijos.

Anksčiau kaltinimų nederamu seksualiniu elgesiu sulaukė režisierius Šarūnas Bartas – režisieriaus aukomis tapusios viešai prisipažino aktorė Julija Steponaitytė bei dailininkė Paulė Boculaitė. 

Simona Biekšaitė. "Facebook" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Prieš savaitę siautė skandakas prieš Sondeckį, Banionį , tai nusipelnę Lietuvai vyrai, apkaltinti KGB bendradarbiavimu, dabar kita forma puolama kita grupė, kas toliau.

Elenyte-vargšyte

Elenyte-vargšyte portretas
Žurnalistės ir Varniukai! Pasiimkit pagaliuką ir užmuškit tą "vaitkiuką"Trukdo kurti Lietuvos ateitį?????

ldfjk

ldfjk portretas
paskaiciau komentarus po straipsnio apie puka ir kom apie vaitku ,abu padare ta paty nusikaltima,bet komentaru vertimimai kardinalei skiresi-vienok dvigubi standartai ant lietuvos
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių