Quantcast

Savaitgalio orai bus žiemiškai šilti

Visą savaitę ramybės nedavę permainingi orai savaitgalį netikėtumų nepateiks. Sinoptikai spėja, kad šeštadienis ir sekmadienis bus žiemiškai šiltas. Tik naktimis kai kur galimos šalnos.

Savaitės pradžioje Lietuvą užklupęs sniegas savaitgalį pasirodyti nežada. Maža ir lietaus tikimybė. Penktadienį ir šeštadienį orus lems aukštesnio slėgio sritis, todėl lyti neturėtų. Sekmadienį slėgis pradės keistis, tačiau daugiausiai kritulių sulauksime jau kitos savaitės pradžioje – pirmadienį ir antradienį.

Temperatūra didžiuosiuose Lietuvos miestuose šeštadienio dieną kils aukščiau nulio. Šilčiausia bus Klaipėdoje – iki 5, Vilniuje ir Kaune – iki 3 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktis bus laipsniu kitu žemesnė, o dieną Vilniuje ir Kaune dar šilčiau – iki 4 laipsnių šilumos. Klaipėdoje Lietuvos Hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja 5 laipsnius.

Savaitgalio pradžioje dar išliks šilti orai, tačiau nuo trečiadienio prognozuojamas nedidelis atšalimas.

Lapkričio mėnesio vidutinė oro temperatūra Lietuvoje bus truputį aukštesnė už vidutinę daugiametę (vidutinė daugiametė + 2,0°C). Lapkričio mėnesio kritulių kiekis numatomas šiek tiek mažesnis už vidutinį daugiametį (vidutinis daugiametis 65 mm).


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių