Quantcast

Savaitgalį Šiauliuose treniruosis savanorių pajėgos

  • Teksto dydis:

Spalio 20–22 d. Šiaulių regione vyks Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės vertinamosios lauko taktinės pratybos „Saulės kirtis 2017“.

Jose drauge su rinktinės profesinės karo tarnybos kariais ir kariais savanoriais dalyvaus ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų, Latvijos savanorių pajėgų „Zemessardze“, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Danijos kariai, taip pat Šiaulių sukarintų ir civilinių valdžios institucijų atstovai.

Pratybose didžiausias dėmesys bus skirtas rinktinės karių pasirengimui vykdant plataus masto operacijas apgyvendintose vietose vertinti, veikiant drauge su sukarintomis ir civilinės valdžios institucijomis bei koordinuojant veiksmus su sąjungininkų kariais.

Pratybos „Saulės kirtis 2017“ Šiaulių mieste ir jo apylinkėse vyks tiek šviesiuoju, tiek tamsiuoju paros metu. Kariai judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos specialiąsias priemones: imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius užtaisus, dūminius paketus ir signalines raketas.

Pagrindinis pratybų etapas vyks Šiaulių Medelyno mikrorajone šviesiuoju paros metu. Prašoma gyventojų nesibaiminti, apie vyksiančias pratybas informuoti vaikus ir vyresnio amžiaus žmones.

Šios pratybos unikalios ir išskirtinės tuo, kad pratybų vieta yra civilinė aplinka – tankiai apgyvendintos vietos, miestai, miesteliai, objektai, priklausantys privatiems asmenims ar esantys valstybės nuosavybėje.

Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja apie 4800 karių savanorių - pagal kario savanorio sutartį savanoriškai įsipareigojusių karo prievolininkų, atliekančių nenuolatinę karo tarnybą. Kovinio rengimo pratybos kariams savanoriams vyksta apie 30 dienų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių