Quantcast

Savaitės orai: metų sandūrą lydės tikra orų sumaištis

  • Teksto dydis:

Nauji metai prie pat slenksčio, o su jais ir orų permainos. Šiuo metu šalyje pakvipo rudeniu, tačiau gana greitai vėl sugrįš šaltis ir sniegas, taip pat pakils ir smarkus vėjas, tad artimiausiomis dienomis orai bus itin neramūs.

Šiandien dieną vos kai kur galimi trumpi pragiedrėjimai, vietomis pasirodys negausus sniegas, šlapdriba. Išsilaikys plikledžio pavojus. Rytinėje šalies dalyje vyraus silpnai neigiama temperatūra, o prie jūros bus šilčiausia. Pūs žvarbus ir gūsingas šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje dieną bus apie –1 laipsnį šalčio, Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse apie nulį. Kaune oras sušils iki 1, pajūryje iki 2–3 laipsnių. Vakarėjant oras sparčiai atvės, vietomis temperatūra kris iki –5–4 laipsnių, bus slidu. Iki vidurnakčio didesnėje šalies dalyje gausesnių kritulių nebus, tačiau dangų gaubs debesys. Nakčiai įpusėjus pro šiaurės vakarinius šalies rajonus į šalį atkeliaus kritulių banga, kuri iki ryto pasieks ir rytų Lietuvą. Daug kur snigs, o vakarinėje šalies dalyje sniegą keis šlapdriba, lietus, formuosis lijundra, plikledis, tad derėtų pasisaugoti. Taip pat antroje nakties pusėje jau bus šilčiau, labai įsismarkaus pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Ypač prie jūros, kur vėjo gūsiai sieks 20 metrų per sekundę.

Pirmoji Naujųjų metų diena bus itin drėgna ir vėjuota. Tačiau termometrų stulpeliai kils aukštyn. Naktį, kaip minėta, daug kur numatomi krituliai ir gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vietomis pustys, bus slidu. Temperatūra šalyje svyruos nuo –3–2 laipsnių šalčio iki 3–4 laipsnių šilumos. Dienos metu vėjas talžys dar stipriau, gūsiai sieks 15–21 m/s, prie jūros jis gali sustiprėti ir dar labiau. Daugelį vietovių merks lietus, vietomis šlapios snaigės. Vilniuje bus apie 1–2, Kaune apie 4 laipsnius šilumos. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse oras šils iki 3, pajūryje iki 6 laipsnių.

Trečiadienį sulauksime permainų. Išsilaikys smarkus šiaurės vakarų, šiaurės krypties vėjas, kurios gūsiai sieks 15–21 m/s. Nakties metu lietus maišysis su šlapdriba, bus nuo –1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Kai kur matomumą keliuose mažins rūkas. Dieną temperatūra neskubės kilti, daug kur snigs, pustys. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie nulį. Kaune ir Panevėžyje temperatūra sieks 1, pajūryje 2 laipsnius šilumos. Vakarėjant į šalį veršis šaltesnis oras, bus slidu.

Ketvirtadienį šaltuko gniaužtai jau bus stipresni, daugelyje vietovių ir toliau snigs. Naktį ir pirmoje dienos pusėje vis dar išsilaikys smarkus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas, kuris pustys sniegą. Nakties valandomis temperatūra šalyje svyruos tarp –7–2 laipsnių. Dieną daugelyje šalies vietovių taip pat išsilaikys neigiama temperatūra. Vilniuje ir Panevėžyje šals iki –3, Šiauliuose iki –4 laipsnių. Kaune ir pajūryje bus apie –2 laipsnius šalčio. Antroje dienos pusėje vėjas jau palaipsniui silps.

Penktadienį vėl sulauksime kritulių. Naktį snigs ne tiek ir daug, toliau išsilaikys gūsingas šiaurės vakarų krypties vėjas. Šals iki –10–4 laipsnių. Dienai bėgant palaipsniui snigs vis daugiau, o pajūryje oras jau bus šiltesnis, čia vyraus mišrūs krituliai. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki –5, Kaune iki –4 laipsnių. Pajūryje bus apie nulį, tačiau po pietų oras gali sušilti ir labiau.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienį šaltis kiek sušvelnės, daugelyje vietovių toliau snigs, tad žiemiškas peizažas ir vėl džiugins. Tik pajūryje krituliai bus skystesni, čia ir temperatūra bus silpnai teigiama. Sekmadienį į šalį vėl plūstels šaltesni orai, tiek naktį, tiek dieną šals. Naktį snigs daug kur, ryte tik vietomis.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių