Quantcast

Svarbiausi savaitės įvykiai – citatose

  • Teksto dydis:

PIRMADIENIS

„Ukraina yra pasiruošusi atsisveikinti su praeitimi ir tvirtai eiti europiniu keliu. Jokie žali žmogeliukai ar balti sunkvežimiai negali pakeisti to, kam lemta įvykti“. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sveikina provakarietiškas jėgas, laimėjusias Ukrainos parlamento rinkimus.

„Daugiau niekas negalės mums diktuoti dujų kainos ar pirkti mūsų politinės valios“. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasitinka suskystintų gamtinių dujų terminalo laivą „Independence“, kuris suteikia Lietuvai pirmąją alternatyvą rusiškoms dujoms.

„Šįkart aš rodžiau, kaip aš balsavau. Jūs matėt, kad aš dviem balais daugiau daviau jai. Visą laiką buvo atverstas, galėjot pasižiūrėti. Kodėl aš dviem balais daugiau daviau? Aiškiau negali būti, kad kažkas yra tokio, ne tik atsakymo kokybė“. Sveikatos apsaugos viceministras Gediminas Černiauskas paviešintame slapta darytame įraše aiškina komisijos narėms, į ką reikia atsižvelgti, skiriant aukštus valdininkus. Po šio įrašo paskelbimo viceministras atsistatydino.

ANTRADIENIS

„Tai bus didžiausias bendras infrastruktūros projektas mūsų istorijoje“. Už transportą atsakingas eurokomisaras estas Siimas Kallasas (Simas Kalasas) sveikina po ilgų derybų Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasirašytą sutartį dėl geležinkelio linijos „Rail Baltica“.

„Tai buvo tikrai vienas žymiausių rašytojų. Žmogus, kuris turėjo pamatinį gyvenimo jausmą“. Literatūrologė profesorė Viktorija Daujotytė-Pakerienė apie mirusį rašytoją Romualdą Granauską.

TREČIADIENIS

„Žinote, kokia yra patirtis. Patirtis suktis tarp suktų žmonių tai nėra didelė, be abejo. Ir gal jinai nėra pati svarbiausia. O šiaip jis visokių mokslų baigęs, dirbęs ir bankuose, ir finansuose, ir vyriausybėje. Jis nėra pėsčias vaikinukas“. Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis siūlo Mykolą Majauską kelti kandidatu į Vilniaus merus.

„Visą laiką stengiausi dirbti sąžiningai ir teisingai, gyniau ir stengiausi, kad valstybės lėšos būtų naudojamos efektyviai“. Praėjus savaitei po nepalankaus teismo sprendimo, Viešųjų pirkimų tarybos vadovas Žydrūnas Plytnikas atsistatydina iš pareigų, nors anksčiau žadėjo nesitraukti, sakydamas, kad „teismai kelia abejonių dėl savo kompetetingumo“.

„Pagrindiniai veikėjai visi yra Lietuvos piliečiai, bet jie labai aktyviai bendradarbiavo su Lenkijos piliečiais ir, mums ne paslaptis, Rusijos valstybės piliečiais“. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Vilniaus apygardos valdybos viršininkas Dainius Baršauskas praneša apie prieštaringos reputacijos verslininko Vadimo Kastujevo ir dar 12 įtariamųjų sulaikymą. Grupuotė įtariama neteisėtai prekiavusi tauriaisiais metalais.

„Gavau partijos pasiūlymą, nes pasiekiau neblogą rezultatą prezidento rinkimuose. Kaip komandos narys neturėjau teisės pasiūlymo nepriimti“. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis paaiškina, kodėl kandidatuos į Vilniaus merus.

KETVIRTADIENIS

„Jo valdymo stilius yra toks, kad jis labai didžiulius įgaliojimus suteikė ir patarėjams, ir viceministrams, ir, ko gero, per didelis buvo jo pasitikėjimas savo kabinetu“. Premjeras Algirdas Butkevičius priima vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimo pareiškimą.

„Kaip ir Adolfas Hitleris ketvirtajame dešimtmetyje, V.Putinas siekia įtvirtinti šalies vienybę sukurdamas vidaus ir išorės priešus. Jo veiksmų rezultatas - vulkanas, kuris anksčiau ar vėliau išsiverš, o šio sprogimo pasekmės bus toli siekiančios ir juntamos tiek Europoje, tiek už jos ribų“. Profesorius Robertas Van Vorenas perspėja dėl neofašizmo Rusijoje, pristatydamas 114 Rusijos politinių kalinių sąrašą.

PENKTADIENIS

„Tai yra kultūros objektas, skulptūra ir ją verta išsaugoti, juo labiau, kad tai yra mūsų penkiasdešimties metų istorija. Juk mes nedaužome Benjamino Gorbulskio plokštelių, nedeginame Jono Avyžiaus knygų, mes neglamžome Stasio Krasausko graviūrų“. Paveldosaugininkams leidus restauravimui nuimti Žaliojo tilto skulptūras, Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkė Gražina Drėmaitė siūlo jas vėliau grąžinti į vietą.


Šiame straipsnyje: įvykiaiCitatospolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių