Quantcast

Savaitė važiuojant aplink Lietuvą

Savaitgalį enduro motociklų entuziastai leidžiasi jau į 11-ąją kelionę aplink Lietuvą (APL) – kuo arčiau šalies sienos.

Kaip teigia jau nebe pirmus metus prie šio renginio prisidedanti motociklininkė Aldona Juozaitytė-Pieva, enduro kelionės aplink Lietuvą prasidėjo nuo kelių motociklininkų drąsos, polėkio ir popierinių žemėlapių.

"APL aprašyme kasmet pakartojame tuos pačius dalykus, kad mintis apkeliauti Lietuvą jos perimetru kuo arčiau valstybinės sienos, kilo prieš gerą dešimtmetį. Lietuvos enduro klubo prezidentas Linas Ramanauskas 2004 m. subūrė bendraminčius ir į pirmąją kelionę išsiruošė vos šeši motociklininkai, kasdien įveikdami apie 700 km. Nuo ankstaus ryto yręsi per pelkes, šabakštynus ir smėlingas girias, kitą nakvynės vietą pasiekdavo jau tamsoje, po vidurnakčio. Motociklų provėžomis lyg milžinišku vainiku apjuosę Lietuvą vos per keturias dienas, keturi keliautojai grįžo kupini spalvingiausių įspūdžių. Iškart sutarta, kad tokiai kelionei lemta tapti tradicinei", – pirmosios kelionės romantišką paveikslą žodžiais piešia A.Juozaitytė-Pieva.

Šių metų kelionė minės 11-ąsias kelionės sumanytojo, pirmojo Lietuvos enduro klubo prezidento žūties metines. Linas žuvo trečiojo APL metu 2006 m. liepos 5 d.

Pasak pašnekovės, į enduro motociklininkų būrį, važiuojantį aplink Lietuvą ateina vis daugiau naujų narių.

"Dar prieš keletą metų APL sudarė 80 proc. važiuojančiųjų ne pirmą ir ne antrą kartą, o prieš kelerius metus situacija apsivertė aukštyn kojomis – dabar važiuoja 80 proc. naujokų. Puiku – rašome naują APL knygos skyrių. Įdomu būti virsmo dalimi", – švelniai šypsodamasi tvirtina mergina.

Ji taip pat pasidalijo pastebėjimais, kad šalyje populiarėja enduro motociklų judėjimas. Pasak A.Juozaitytės-Pievos, anksčiau visi važinėjantys enduro motociklais vieni kitus pažinojo, o APL buvo tarytum giminės susitikimas. Šiandien važiuojančių tokiais motociklais skaičius labai išaugo, o norinčiųjų jėgas išbandyti kelionėje aplink Lietuvą, kuri trunka savaitę, atsiranda vis daugiau ir daugiau.

"APL sujungia visus – greta vienas kito gali važiuoti ir studentas, ir kompanijos prezidentas. Dulkės ir prakaitas abiem vienodai graužia akis. Iš purvyno išsitraukti motociklą abiem vienodai sunku. Yra dalyvių, kurie aiškiai pasako, kad ne to tikėjosi. Manau, atvyko nepasiruošę fiziškai, morališkai. Jiems buvo taip sunku, kad nebenori to pakartoti. Kiti, priešingai, neįsivaizduoja metų be APL", – kalbėjo A.Juozaitytė-Pieva.


Šiame straipsnyje: enduro motociklaimotociklaiAPL

NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTICORRUPTION TV

ANTICORRUPTION TV portretas
SKUBIAI: ŽINIASKLAIDA NUSLĖPĖ NUO TAUTOS !!! ------------------- SEIMUI ĮTEIKTAS OFICIALUS ULTIMATUMAS 66d. 1. EUROMAIDANO OFICIALUS ATIDARYMAS –dėl KORUPCIJOS IR GENOCIDO LIKVIDAVIMO. NACIONALIZACIJA. --------------------------------------------- 4. Skubiai žiūrėkite VIDEO TRANSLIACIJĄ PASAULIO MASTU Su pavadinimu 7 video - OFFICIAL EUROMAIDAN START. ANTI-CORRUPTION TV. Įeiti per YOU TUBE: Justinas Burba Žemaitijos prezidentas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių