Quantcast

Šaulių sąjungos nariai minėjo sąjungos atkūrimo 25-metį

Susirinkę į sąskrydį Kelmėje Lietuvos Šaulių sąjungos nariai minėjo sąjungos atkūrimo 25-metį, prie įkūrėjo Vlado Pūtvinskio-Pūtvio kapo prisiekė ginti ir stiprinti valstybę, ugdyti pilietiškumą.

Prieškariu veikusi Šaulių sąjunga atkurta 1989-siais, kai  prie jos steigėjo Vlado Pūtvinskio-Pūtvio kapo Kelmės kapinėse prisiekė pirmieji 18 narių. Lietuvai lemtingais 1991-siais šauliai jau buvo organizuota struktūra, turėjo per 300 narių ir aktyviai dalyvavo saugant Parlamentą ir kitus valstybės objektus.

„Aš džiaugiuosi, kad Šaulių sąjunga pasiekė tokį lygį ir sparčiai auga su kiekviena diena, ypač dabar, kai Ukrainoje tokie įvykiai. Žmonės nebijo ir stoja į mūsų gretas – augam“, – tikina Lietuvos šaulių sąjungos atkūrimo iniciatyvinės grupės steigėjas Stasys Ignatavičius.

Istorikų  teigimu, 1924-siais Šaulių sąjungos narys buvo kas antras šalies gyventojas. Šiandien atkurtoje sąjungoje – apie 8 tūkst. narių.

„Šaulių sąjunga buvo vakar ir yra šiandien. Jos dvasia yra ta pati – tai visuomeninė organizacija, vienijanti patriotus. Jie – sąmoningi žmonės, aukojantys savo laiką. Tai yra tautos žiedas, ir tie, kas čia yra, gali pajusti tą dvasią“, – aiškina Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Liudas Gumbinas.

Iškilminga rikiuote atžygiavę prie sąjungos įkūrėjo Vlado Pūtvinskio-Pūtvio kapo jaunieji šauliai davė priesaiką, pakartotinai prisiekė ir senieji nariai. Kapsulė su laišku ateities šauliams ir proginis pirrmu numeriu pažymėtas sąjungos atkūrimo 25-mečio ženklelis įkasti į kapą.

„Aš žinojau, kad mano tėvelis buvo šaulys. Būdamas šauliu pateko į lagerį, grįžus iš lagerio jį išvežė į Sibirą. Grįžau iš Sibiro, ir tada kilo noras stoti, eiti tėvelio pėdomis“, – pasakoja šaulė iš Mažeikių r. Irena Reivytienė.

„Šauliu apsisprendžiau tapti dėl to, kad norėjau siekti tobulumo ir ginti tėvynę kiek įmanoma“, – sako jaunasis šaulys iš Kauno r. Mantas Danielius.

„Mano tėvelis buvo savanoris, ir aš norėjau juo tapti ir ginti tėvynę, jeigu reiks“, – aiškina jūrų šaulys iš Palangos Tomas Petras Jekevičius.

Šaulių sąskrydis Kelmėje tęsėsi iki vakaro, vyko kultūros renginiai ir sporto varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių