Quantcast

Šaulių sąjunga steigs padalinius užsienyje

Šaulių sąjunga rengiasi steigti padalinius Vokietijoje ir Norvegijoje, pranešė šios visuomeninės sukarintos organizacijos vadas.

Pasak pulkininko leitenanto Gintaro Koryznos, sąjungos atstovas Miunchene jau baigia paruošti Šaulių sąjungos visuomeninio padalinio Vokietijoje registracijos dokumentus.

Karininko teigimu, Vokietijoje susikurs 20-ies šaulių kuopelė.

„Jų statutai suderinti ir sutvarkyti, dabar liko tik registracija pagal visas Vokietijos teisės normas“, – BNS sakė G. Koryzna.

Apie būtinybę kurti Šaulių sąjungos tinklą tarp emigrantų jis kalbėjo pernai birželį, kai pradėjo eiti organizacijos vado pareigas.

G. Koryzna tvirtino, jog Lietuvos šaulių vienetas netrukus bus kuriamas ir Norvegijoje.

„Ruošiame mūsų atstovui ten įgaliojimą imtis tos iniciatyvos ir pradėti panašius veiksmus, kurie jau yra padaryti Vokietijoje“, – kalbėjo pulkininkas.

1919 metais įkurta Lietuvos šaulių sąjunga skelbia turinti apie 11 tūkst. narių. Šaulių gretos reikšmingai išaugo po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DABAR TAPO AIŠKU - KODĖL SUAKTYVĖJO "RUSAI PUOLA"...

DABAR TAPO AIŠKU -  KODĖL SUAKTYVĖJO "RUSAI PUOLA"... portretas
Vėl reikia papildomų pinigų Lietuvos krašto apsaugai...kokiose nors Afrikos šalyse...

Anonimas

Anonimas portretas
Durneliai, KARAS ISSPRES VISAS SOCIALINES problemas. Greitai ir efektyviai.

Sakykite,ką norite

Sakykite,ką norite portretas
Tačiau tikrai kažkas laukia negero. Visam pasaulyje,Lietuva - ne išimtis. Kodėl taip ruoštis,ginkluotis,didinti šauktinių kiekį,net užsienyje steigti padalinius,didinti finansavimą karinei ginkluotei.. Kai problemų (socialinių,ekonominių,demografinių,sveikatos,švietimo sistemose) apstu!! Ir jos kone visos susijusios su finansais!! Tai tikrai ne į gerą. Tik visiškai aklas turėtum būti,kad nepagalvotum,kodėl skiriamas toks demėsys karinei veiklai,kai yra ojojoj ką veikti ne vienoje srityje. Tėvynę ne žodžiais mylim,o darbais,bet tų darbų yra įvalias,tik vienai,KURI DAR NIEKAD TAIKOS NEATNEŠĖ,toks rūpestis. Nereikia nė Vanga būti,kad suprastum,jog tik laiko klausimas,kada bus paskelbti realūs kariniai veiksmai..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių