Quantcast

Saugaus eismo dieną bus galima patirti automobilio avariją

  • Teksto dydis:

Šeštadienį minint Saugaus eismo dieną Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje vyks renginiai „Nevairuok išgėręs“.

Jų metu bus galima išbandyti automobilio apsivertimą ir saugos diržų efektyvumą imituojančius įrenginius, pasivažinėti paspirtukais, dviračiais, riedžiais, dalyvauti viktorinoje saugaus eismo tema ir laimėti prizų, pranešė Automobilių kelių direkcija.

„Turime išsikėlę ambicingus tikslus – įgyvendinti „Viziją Nulis“ – iki 2050 metų pasiekti, kad per eismo įvykius nežūtų nė vienas žmogus. Šio tikslo siekiame tiek kurdami saugią ir patogią infrastruktūrą, tiek vykdydami švietėjišką veiklą, o šie renginiai – dar viena proga priminti žmonėms, kad saugumas keliuose priklauso nuo kiekvieno iš mūsų“, – pranešime spaudai sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Turime išsikėlę ambicingus tikslus – įgyvendinti „Viziją Nulis“ – iki 2050 metų pasiekti, kad per eismo įvykius nežūtų nė vienas žmogus.

Per renginius didžiuosiuose miestuose saugaus eismo ekspertai ir kviestiniai svečiai – automobilių sporto bei klubų atstovai – pasakos savo patirtis, diskutuos, kodėl žmonės nejaučia atsakomybės sėsdami prie vairo išgėrę, nevertina savo ir kitų sveikatos bei gyvybės, kas ir kaip galėtų padėti tai pakeisti.

Dalyviai galės išbandyti specialius akinius, kurie leidžia pajusti, kaip smarkiai pasikeičia žmogaus reakcija apsvaigus.

Taip pat veiks technika, kuri leis suvokti, kaip jaučiasi eismo įvykyje atsidūręs žmogus.

Lankytojai turės progą išbandyti, kaip veikia saugos diržai automobiliui verčiantis ar atsitrenkiant į kliūtį, taip pat susipažinti su Lietuvos kelių policijos tarnybos saugiam eismui užtikrinti naudojamų automobilių įranga.

Renginiai „Nevairuok išgėręs“ vidurdienį Vilniuje prasidės Katedros aikštėje, Klaipėdoje – aikštelėje prie „Akropolio“ pagrindinio įėjimo, Panevėžyje –  Laisvės aikštėje.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pernai užregistruota 3211 eismo įvykių, tai yra 5 proc. daugiau nei 2017-aisiais. Per juos žuvo 170 asmenų – 11 proc. mažiau nei 2017-aisiais, sužeisti 3783 eismo dalyviai.

Daugiau nei 71 proc. eismo įvykių sukelta dėl vairuotojų kaltės.


Šiame straipsnyje: saugaus eismo dienarenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių