Quantcast

Šansas nespėjusiems: startuoja žiemos priėmimas į profesines mokyklas

Trečiadienį pirmą kartą pradedamas žiemos papildomas priėmimas į profesines mokymo įstaigas, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Nuo šiol į profesines mokyklas bus galima stoti ne vieną, o du kartus per metus – vasarą arba žiemą.

Pasak ŠMM, šis priėmimas gali būti ypač naudingas tiems, kurie šiemet baigė mokyklą ir vasarą dar nebuvo apsisprendę, ką veikti toliau, taip pat tiems, kurie nori tobulinti ar keisti anksčiau įgytą kvalifikaciją.

Svarstantieji apie stojimą kviečiami rinktis darbo rinkoje patrauklias profesijas: inžinerinės pramonės, gamybos ir perdirbimo, statybos ir informacinių technologijų.

Kaip rodo analizė, šių specialistų labiausiai trūksta darbo rinkoje ir šie darbai gerai apmokami.

Priėmime dalyvaus 70 profesinio mokymo įstaigų, iš viso stojantieji galės rinktis iš 383 mokymo programų.

Stoti gali įvairaus išsilavinimo asmenys – įgiję pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą, taip pat jo neįgiję ir turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, baigę individualizuotas pagrindinio ugdymo ar socialinių įgūdžių programas.

Žiemą nebus priimama į tas profesinio mokymo programas, kurios vykdomos kartu su pagrindinio ar vidurinio ugdymo programa.

Profesinio mokymo įstaigoms 2018 metais iš viso buvo numatyta skirti 20,1 tūkst. valstybės finansuojamų vietų, iš jų 3 tūkst. per vasaros priėmimą liko neužimta.

Daugiausia laisvų vietų liko gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijų, transporto srityse.

Registruotis į profesines mokyklas galima internetu per bendrąją LAMABPO priėmimo sistemą iki gruodžio 14 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

@Che

@Che portretas
Nenusišnekėk, mechanikai, virėjai, suivirintojai, elektrikai ir tt, gauna normalias algas.

che

che portretas
rengiami juodadarbiai uz minimuma...zmones ne dundukai,zino kad profke baiges daugiau minimumo neuzdirbs,uztat stoja i aukstasias mokyklas universitetus ir akademijas...i profkes niekas nebeina,uztat ir zieminiai priemimai atsirado...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių