Quantcast

San Paule surengtas Lietuvos garbės konsulų regioninis suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos generaliniame konsulate San Paule spalio 21 dieną įvyko regioninis Lietuvos garbės konsulų Lotynų Amerikos ir Karibų šalyse suvažiavimas.

Susitikime dalyvavo garbės konsulai iš Brazilijos, Argentinos, Urugvajaus ir Čilės, juos sveikino San Paule viešintis Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius.

„Įvertinus tai, kad šiame regione neturime reziduojančių ambasadorių, jūsų darbo svarba tampa dar didesnė  nei įprastai – galime sakyti, kad jūs esate mūsų ambasadoriai Lotynų Amerikos ir Karibų šalyse“, - pranešime cituojamas M.Bekešius.

Užsienio reikalų viceministras pabrėžė garbės konsulų įtaką plėtojant dvišalius Lietuvos santykius su jų rezidavimo valstybėmis, telkiant lietuvių bendruomenes ir padedant Lietuvos piliečiams, kai jiems nutinka nelaimės ir prireikia suteikti konsulinę pagalbą. Tai neretai daroma neatlygintinai, savo asmeninėmis lešomis.

Viceministras M.Bekešius paragino Lietuvos garbės konsulus skleisti informaciją apie Lietuvos siūlomas sąlygas plėtoti  verslą ir lietuviškų prekių eksporto potencialą, siūlomas turizmo ir studijų galimybes. Pasak pareigūno, Lietuvos universitetai ir kolegijos suteikia aukštos kokybės švietimą ir studentai iš Lotynų Amerikos ir Karibų šalių yra šalyje laukiami.

Lietuvos interesams Lotynų Amerikoje ir Karibuose be finansinio atlygio atstovauja garbės konsulai Argentinoje, Brazilijoje, Čilėje, Dominikos Respublikoje, Haityje, Kolumbijoje, Meksikoje, Peru, Salvadore, Urugvajuje ir Venesueloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
amerikoniskai biurokratinis karjeristu /putimas i duda/ geriau pasiidometu padetim Lietuvoje o nesivadovautu buvusiu komunistu pedofiline propoganda kur zmones priversti sleptis nes grasinama susidorojimu pvz. Venskienes atveis ir d. kt.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių