Quantcast

Šalies vadovai: partizanas V. Balsys-Uosis išliks patriotizmo simboliu

  • Teksto dydis:

Velionis partizanas Vytautas Balsys–Uosis Lietuvoje liks patriotizmo simboliu, sako šalies vadovai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad pirmadienį miręs laisvės kovotojas „savo likimu įkūnijo skaudžiąją ir garbingą nepasiduodančios ir kovojančios Lietuvos patirtį – kautynes, lagerius, tremtį“.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad pirmadienį mirusio laisvės kovotojo gyvenimas liudija ypatingą drąsą, ryžtą kovoti už tėvynės laisvę, už valstybės nepriklausomybę.

„Vytautas Balsys – Uosis amžiams įrašytas į mūsų tautos rezistencijos istoriją ir kartų kartoms išliks patriotizmo, pamatinių vertybių simboliu“, – teigia premjeras.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užuojautoje dėl laisvės kovotojo mirties parlamento vadovas teigė, kad „didžiulė drąsa ir meilė Tėvynei, kurią jis jautė kovodamas už laisvę, įkvepia ir mus, ir mūsų vaikus“.

„Vytautas Balsys-Uosis buvo gyva istorija, amžininkas įvykių, kuriuos skaitome vadovėliuose, mokomės savo ištakų. Dėkojame ir dėkosime už auką, atiduotą už mūsų laisvę,” – sako parlamento vadovas.

V. Balsys šiemet Seime kartu su kitais partizanais buvo apdovanotas Laisvės premija.

Jis partizanauti išėjo Sovietų Sąjungai antrąkart okupavus Lietuvą. Laisvės kovotojas veikė Kazlų Rūdos miškuose, buvusio Lietuvos kariuomenės puskarininkio Jono Misevičiaus būryje. 1944-1948 metais buvo Tauro apygardos partizanas, 1945 metais sunkiai sužeistas Žiemkelio kautynėse.

Partizanas buvo suimtas 1948 metais, vėliau ištremtas, į sovietų okupuotą Lietuvą grįžo septintajame dešimtmetyje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvėla

Lietuvėla portretas
Valosi nuo parazitü

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba tiems dviems patriotams. Tik kur KPSS bilietus užkasėt ?

M

M portretas
Puikiai žinom is pasakojimu ka jie veikė
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių