Quantcast

Šalies kariuomenės vadovai JAV aplankė ten besitreniruojančius Lietuvos karius

  • Teksto dydis:

„Fort Irwin“ kariniame poligone, esančiame JAV nacionaliniame mokymo centre, besitreniruojantys Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono ir priskirtų padalinių kariai sulaukė Lietuvos kariuomenės vadovybės.

Juo aplankė Kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ir Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Esame NATO nariai, todėl turime būti pasirengę veikti bet kur ir bet kokiomis sąlygomis. Patirtis, kurią mūsų kariai įgyja treniruodamiesi nežinomoje ir mums neįprastoje aplinkoje – dykumoje, tvyrant alinančiam karščiui, yra išties neįkainojama. Esu dėkingas mūsų sąjungininkams už sudarytas geras sąlygas treniruotis ir už geranoriškumą dalinantis patirtimi“, – pranešime cituojamas J. V. Žukas.

Pasak Sausumos pajėgų vado V. Rupšio, jis yra patenkintas Lietuvos karių motyvacija ir profesionalumu bei pasidžiaugė gerais sąjungininkų atsiliepimais apie jų profesionalumą ir rodomas pastangas.

Pratybos „NTC 18.9“ vyks iki rugpjūčio 17 dienos. Jų metu Lietuvos kariai, kartu su sąjungininkais iš JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos, treniruojasi vykdyti puolimo, gynybos ir stabilizavimo operacijas. Lietuvos kariai taip pat apmokomi valdyti pėstininkų kovos mašinas, susipažindinami su sąjungininkų naudojamomis veiklos procedūromis, ginkluote ir technika.

Oficialiaus vizito JAV metu J. V. Žukas Vašingtone susitiks su JAV kariuomenės, Jūrų pėstininkų korpuso JAV ir Nacionalinės gvardijos biuro vadovais. Ketinama aptarti dvišalio ir daugiašalio karinio bendradarbiavimo rezultatus ir perspektyvas, JAV kariuomenės planus Europoje.

J. V. Žukas taip pat lankysis Lietuvos ambasadoje JAV, kur susitikęs su JAV lietuvių bendruomene pasidalins savo įžvalgomis apie saugumo situaciją Baltijos regione, pristatys Lietuvos kariuomenės situaciją ir vystymo planus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Nepatogus klausimas kariuomenės vadui:-Kiek iš jų grįš Lietuvon,kiek liks gynti JAV ?

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Rupšys ir Žukas pasidžiaugė apmokėta kelione į JAV.Tiesa užmiršau,susimetė tie 1,37 milijono.

o

o portretas
uz kieno pinigus vazineja kai nera pinigu vaikams ligoniams ir kt. vargsams
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių