Quantcast

Šalies autobusų parkai nesilaiko duomenų apsaugos reikalavimų

  • Teksto dydis:

Asmenų stebėjimą vykdantys šalies autobusų parkai nesilaiko duomenų apsaugos reikalavimų, nustatė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija (VDAI).

Atlikus tikrinimus 35 įmonėse nustatyta, kad vaizdo stebėjimą vykdo kiek mažiau nei pusė, t. y. 16 įmonių - visos jos, inspekcijos teigimu, tvarkė asmens vaizdo duomenis prieš tai nepranešusios VDAI, kaip to reikalauja įstatymas.

VDAI teigimu, 11 įmonių taip pat netinkamai įgyvendino asmens teisę žinoti apie jo duomenų tvarkymą ir matomoje vietoje nenurodė duomenų valdytojo juridinio asmens pavadinimo, kodo ir kontaktinės informacijos. Be to, šešiose įmonėse nebuvo nustatytas vaizdo duomenų saugojimo terminas, o septyniose šis terminas neatitiko teisės aktų reikalavimų (buvo nepagrįstai ilgas arba duomenys buvo saugomi iki užsipildys kietasis diskas).

Tikrinimo metu nustatyta, kad šešis autobusų parkus valdančios įmonės neturi dokumento, reglamentuojančio asmens vaizdo duomenų tvarkymą, dešimtyje įmonių rasta įvairių kitų pažeidimų: nenustatyti duomenų saugojimo terminai ir tvarka, duomenų techninės saugumo priemonės, darbuotojai nebuvo įpareigoti saugoti asmens duomenų paslaptį, su duomenų stebėjimu pasirašytinai nesupažindinti įmonių darbuotojai ir kiti asmenys, jiems nesudarytos sąlygos susipažinti su asmens duomenimis.

VDAI įmonėms pateikė nurodymus pašalinti asmens duomenų ir privatumo apsaugos pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių