Quantcast

Šakiuose iškils paminklas lietuvių kalbai

  • Teksto dydis:

Dar šiemet Šakių centre turėtų iškilti paminklas lietuvių kalbai, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“. Kalbą simbolizuos Nepriklausomybės gatvės alėja žengiančios zanavykės mergaitės skulptūra ir lietuviškos abėcėlės raidės jos pėdų paliktuose įspaudose.

„Priimtiniausia mums pasirodė idėja kalbą įamžinti pasitelkus zanavykės mergaitės vaizdinį. Paskutinėmis plenero dienomis tai pasiūlė mūsų krašte kuriantis skulptorius Kęstutis Dovydaitis. Pagal jo sumanymą tai būtų ne tik kalbą įprasminanti skulptūra, bet ir edukacinė priemonė“, – sako Šakių kultūros centro direktorius, asociacijos „Zanavykų sąšauka“ pirmininkas Raimondas Januševičius.

Anot jo, sekdami 32 bronzinėmis pėdutėmis, vaikai galėtų susipažinti su lietuviškos abėcėlės raidėmis, įsidėmėti jų eiliškumą.

Skulptoriaus K.Dovydaičio teigimu, mergaitės skulptūra atspindės tai, kas būdinga zanavykams: jos sijonas bus išmargintas zanavykų raštais, ant galvos - gėlių vainikėlis. Idėja pasirinkti būtent tokį vaizdinį skulptoriui kilo dėl to, kad lietuvių kalba jam asocijuojasi su nerūpestingai žingsniuojančia mergaite.

Lietuvos kultūros taryba šiam projektui skyrė 7 tūkst. eurų, tačiau pinigų reikėtų kur kas daugiau, todėl ieškoma rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tarka

tarka portretas
Atsiprašau; Ta prasme

tarka

tarka portretas
Tai kalbai,kurią visaip dabartiniai žmonės išniekina , prikimšdami kalbos šiukšlių. Buvo "ta brasme" po to "sakykim" ,dabar pasipylė vos ne kiekvieno sakinio gale "ar ne" Nemaloniausia tai kad tai platina LRT diktoriai ir laidų vedėjai.Kam reikalingi kalbininkai, kurie tyli???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių