Quantcast

S. Stavickis-Stano ir R. Kavaliauskaitė apdovanoti „Gerumo žvaigždėmis“

  • Teksto dydis:

Artėjant Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai, aukščiausiu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) apdovanojimu - „Gerumo žvaigžde“ - įvertintas dainininkas, kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano ir Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė.

„Kuo daugiau aktyvių, kitų žmonių rūpesčiams neabejingų, pilietiškų žmonių savo darbais ir iniciatyvomis prisideda prie žmonių su negalia integracijos, tuo gražesnę visuomenę, kurioje gera kartu gyventi mums visiems, galime sukurti“, - įteikdama apdovanojimus sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

S.Stavickis-Stano socialinių problemų komunikacijos srityje aktyviai dirba jau ketverius metus. Neįgaliuosius, skurdą patiriančius žmones jis įtraukia į socialinius projektus ir dalyvauja televizijų rengiamuose projektuose, prisideda prie šių žmonių integracijos į visuomenę, jų problemas viešina televizijos laidose. Šiemet pavasarį jo vadovaujamas „Aklųjų choras“ laimėjo TV3 televizijos organizuotą chorų konkursą, rašoma SADM pranešime.

Anot jo, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė R.Kavaliauskaitė savo aktyvia ilgamete veikla ženkliai prisideda prie žmonių su negalia integracijos skatinimo. Be kitų nuveiktų darbų, R.Kavaliauskaitės pastangomis įgyvendintas novatoriškas projektas „Be slenksčių“ bei pradėti kiti projektai, įkurtas Lietuvos neįgaliųjų forumas.

Gruodžio 3-ąją Jungtinės Tautos paskelbusios Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių