Quantcast

S. Skvernelis vyksta į Liuksemburgą aptarti pabėgėlių perkėlimo

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį išvyksta į Liuksemburgą, kur aptars pabėgėlių perkėlimo klausimus. Europos Komisijos pasiūlytas priemones dėl pabėgėlių svarstys Europos Sąjungos teisingumo ir vidaus reikalų tarybos posėdis.

„Akivaizdu, kad neatidėliotini veiksmai pirmiausia turi būti nukreipti į situaciją Viduržemio jūros regione. Lygiagrečiai turime skirti deramą dėmesį strateginiams sprendimams tam, kad vėl nereikėtų imtis naujų neatidėliotinų veiksmų, nes pabėgėlių antplūdžio ir žmonių žūčių mes neišspręsime, šiandien skaičiai kalba patys už save“, – ministerijos išplatintame pranešime cituojamas S.Skvernelis.

Kalbėdamas apie Lietuvos galimybes priimti legalius migrantus jis pabrėžia, jog solidarumas yra vienas iš pagrindinių ES veikimo principų, bet būtina atsižvelgti į realias valstybės galimybes.

„Kiekviena konkreti šalis, įvertinusi savo pajėgumus, gali nuspręsti, kokį skaičių asmenų ji pajėgi priimti, užtikrinti efektyvią jų integraciją“, – tvirtina S.Skvernelis.

Ministras pabrėžia, jog ypač svarbu skirti padidintą dėmesį kovoje su neteisėta migracija.

„Šioje srityje turime būti ambicingesni, nes kai sistema neveikia, tampame traukos faktoriumi nelegaliems migrantams. Turime siųsti aiškią žinią, kad Europa nėra ta vieta, kur galima be vargo patekti ir gyventi nelegaliai. Turime suvienyti pajėgas kovodami su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, kurioms nelegalų gabenimas yra verslas. Turime juos užkardyti, atimti neteisėtus veiklos įrankius, imtis kitų priemonių, kad ši veikla pagaliau baigtųsi“, – teigia S.Skvernelis.

Europos Komisija paprašė valstybių narių per dvejus metus priimti 20 tūkst. Sirijos pabėgėlių ir paskirstyti dar 40 tūkst. į Italiją ir Graikiją plūstančių prieglobsčio prašytojų iš Sirijos ir Eritrėjos prašymų. Pagal Briuselio siūlymus, Lietuva priimtų 207 pabėgėlius ir turėtų apsvarstyti 503 prašymus dėl pabėgėlio statuso suteikimo.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva galėtų priimti iki 250 pabėgėlių. Pasak jos, tokie skaičiavimai gauti sudarius formulę, į ją įtraukiant gyventojų skaičių ir šalies bendrąjį vidaus produktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nainai

Nainai portretas
Vot prisidirbo su tais karais ,tų pasekmių dar tik pradžia. ..ir visų problemų taip pat. Įdomu, kiek Amerika priėmė pabėgėlių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių